Δικαιώθηκε κατά της Ουγγαρίας η Kindred

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο ισχύων νόμος που ρυθμίζει την ουγγρική αγορά του online στοιχήματος είναι αντίθετος προς την αρχή της ελεύθερης δραστηριοποίησης των ευρωπαϊκών εταιρειών στοιχηματισμού σε κάθε χώρα της Ε.Ε. και δικαίωσε την Kindred που πραγματοποίησε την έφεση.

Η Kindred, ιδιοκτήτρια της Unibet και άλλων στοιχηματικών εταιρειών κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κατηγορώντας τις ουγγρικές Αρχές πως έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον αφιλόξενο για τις εταιρείες του εξωτερικού και πως ευνοούν σημαντικά το μονοπώλιο της κρατικής Szerencsejáték Zrt.

 

Η έφεση της Kindred

Η Kindred κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κατηγορώντας την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Ουγγαρίας πως έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις για την παραχώρηση άδειας, τις οποίες δε μπορούν να καλύψουν οι εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού. Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με την επιθυμία της αρμόδιας Αρχής, οι εταιρείες στοιχήματος που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην ουγγρική αγορά πρέπει, μεταξύ άλλων, να διαθέτουν φυσικές εγκαταστάσεις (καζίνο ή πρακτορεία στοιχήματος). Παράλληλα, κάθε συναλλαγή που αφορά σε στοιχηματισμό θα πρέπει να ελέγχεται από την κρατική Szerencsejáték Zrt.

Στο πλαίσιο της έφεσής της, η Kindred παρουσίασε μια σειρά από προϋποθέσεις που δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από εταιρείες στοιχήματος του εξωτερικού. Και σε αυτό το πνεύμα, υποστήριξε πως η Ουγγαρία κινείται αντίθετα στο Άρθρο 56 του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, το οποίο αποτρέπει όλα τα μέλη από το να βάζουν εμπόδια στις διεθνείς συναλλαγές και υπηρεσίες.

 

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, λοιπόν, δικαίωσε την Kindred και οι υπεύθυνοι δήλωσαν πως όντως ο σχετικός εθνικός νόμος της Ουγγαρίας έχει σημεία που είναι αντίθετα με βασικές αρχές της Ε.Ε.. Αυτό σημαίνει ότι οι Αρχές της χώρας θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία αναθεώρησης του νόμου, ώστε να καταστήσουν πιο φιλόξενη την ουγγρική αγορά του στοιχήματος στις εταιρείες του εξωτερικού.

Στο πλευρό της Unibet είχε βρεθεί πριν από δύο μήνες και η Ευρωπαϊκή Ένωση για το συγκεκριμένο θέμα.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Unibet και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Unibet ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.