Μικτά τα οικονομικά αποτελέσματα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών της Δανίας

Η αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Δανίας διένυσε έναν επιτυχημένο μήνα κατά τον Μάιο, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει περισσότερα έσοδα από τα αντίστοιχα που είχε εξασφαλίσει ακριβώς ένα χρόνο πριν. Παρά την αύξηση αυτή, όμως, αποδείχθηκε ότι τα έσοδα του Μαΐου του 2021 δεν ήταν αρκετά, ώστε να ξεπεράσουν και τα αντίστοιχα του Απριλίου.

Παρόλο που εξασφάλισε περισσότερα έσοδα από πέρσι, λοιπόν, η αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Δανίας είδε τα έσοδά της να μειώνονται, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του 2021. Υπεύθυνο για αυτή τη μείωση ήταν κατά κύριο λόγο το άνοιγμα της επίγειας αγοράς, η οποία εξασφάλισε ένα μερίδιο των εσόδων.

 

Τα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών της Δανίας

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, της Spillemyndigheden, τα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών της Δανίας άγγιξαν τα 69 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια του Μαΐου του 2020. Τα έσοδα αυτά αντιπροσωπεύουν αύξηση, σε σχέση με τον Μάιο του 2020, ωστόσο, είναι μειωμένα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021.

Καθοριστικό παράγοντα στις επιδόσεις της αγοράς έπαιξε το online στοίχημα. Η τεράστια αύξηση του 83,5%, σε σχέση με τον Μάιο του 2020, οφείλεται στο ότι τέτοια εποχή πέρσι δεν διεξάγονταν αθλήματα, εξαιτίας της πανδημίας. Αν, όμως, συγκρίνουμε τα έσοδα του μήνα με αυτά του προηγούμενου, παρατηρούμε μείωση της τάξης του 24,8%.

Στην περίπτωση των online καζίνο, από την άλλη, οι διαφορές είναι μικρότερες. Τα έσοδα του συγκεκριμένου τομέα αυξήθηκαν κατά 2,7%, σε σχέση με πέρσι, αλλά μειώθηκαν κατά 3,5%, σε σχέση με τον Απρίλιο.

Η βασική αιτία για τη μείωση, σε σχέση με τον Απρίλιο, πάντως, είναι η επιστροφή των επίγειων τυχερών παιχνιδιών. Ειδικά στα επίγεια φρουτάκια, τα έσοδα ήταν τεράστια και στέρησαν ένα σημαντικό μερίδιο από τον online τομέα. Άλλωστε, τους προηγούμενους μήνες, οι επιχειρήσεις επίγειων τυχερών παιχνιδιών της Δανίας παρέμειναν κλειστές, εξαιτίας της πανδημίας, και πολλοί παίχτες επέστρεψαν σε αυτές τον Μάιο, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα online παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.