Μια ανάσα μακριά από τη νομιμοποίηση του στοιχήματος η Βραζιλία

Η Βραζιλία έκανε ένα ακόμη βήμα προς τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, χάρη στο γεγονός ότι και η Γερουσία υπερψήφισε το νέο νομοσχέδιο MP 846. Το εν λόγω νομοσχέδιο αφορά κατά κύριο λόγο στην αξιοποίηση των εσόδων από την εθνική λοταρία της Βραζιλίας. Ωστόσο, τοποθετεί παράλληλα και κάποιες βάσεις για τη διαχείριση μιας νόμιμης αγοράς στοιχήματος, στην περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Αναλυτικότερα, το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει τις φορολογικές υποχρεώσεις των στοιχηματικών εταιρειών, αν αυτές εξασφαλίσουν ποτέ την έγκριση νόμιμης λειτουργίας στη χώρα. Με άλλα λόγια, ανοίγει το δρόμο και θέτει τα θεμέλια για τη λειτουργία μιας νόμιμης αγοράς στοιχήματος στη Βραζιλία.

 

Απομένει η υπογραφή του Προέδρου της Βραζιλίας

Το νέο νομοσχέδιο έχει υπερψηφιστεί από την Κάτω Βουλή της Βραζιλίας και 24 ώρες αργότερα υπερψηφίστηκε και από τη Γερουσία. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του Προέδρου της χώρας, προκειμένου να μετατραπεί σε νόμο.

Ακόμη κι όταν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, όμως, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει το στοίχημα στη Βραζιλία. Αυτό που θα καταφέρει, όμως, είναι να ανοίξει ένα παράθυρο για τη νομιμοποίησή του. Προβλέπει, άλλωστε, μια σειρά από μέτρα για τη λειτουργία μιας μελλοντικής νόμιμης αγοράς, όπως τα ποσά που θα πληρώνουν στο Δημόσιο οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες και το πού θα καταλήγουν αυτά.

Για παράδειγμα, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι το 80% του τζίρου των επίγειων στοιχηματικών εταιρειών θα καταλήγει στους παίχτες, το 14% στις εταιρείες και το 6% σε κυβερνητικά προγράμματα. Αντίστοιχα, στην περίπτωση των online εταιρειών, το 89% του τζίρου θα πρέπει να καταλήγει στους παίχτες, το 8% στις εταιρείες και το 3% στα δημόσια ταμεία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.