Ισότητα στους διαφημιστικούς περιορισμούς ζητά η Cejuego στην Ισπανία

Η Cejuego, το συλλογικό όργανο των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ισπανία, εμφανίζεται σύμφωνη με τους αυστηρούς περιορισμούς που ετοιμάζεται να επιβάλει η ισπανική κυβέρνηση, αλλά ζητά πρώτα απ’ όλα ισότητα, ώστε οι περιορισμοί να μην αφορούν μόνο στις ιδιωτικές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, αλλά και στις κρατικές.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να αντιμετωπίζει τις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών όπως και τις αντίστοιχες προϊόντων καπνού και αλκοόλ, με αποτέλεσμα να επιβληθεί μια σειρά από αυστηρούς περιορισμούς.

 

Πώς θα διαμορφωθεί το νέο διαφημιστικό τοπίο;

Οι αρμόδιοι επιθυμούν μεταξύ άλλων να περιορίσουν σημαντικά το χρονικό περιθώριο προβολής των στοιχηματικών διαφημίσεων και εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορέψουν τέτοιου είδους διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν ο νέος αυτός περιορισμός τεθεί σε ισχύ, οι διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών θα μπορούν να προβάλλονται μόνο κατά τις 1-5 τα ξημερώματα.

Η Cejuego δεν είναι αντίθετη σε αυτόν τον περιορισμό, αλλά ζητά ισότιμη αντιμετώπιση από τις αρμόδιες Αρχές. Με άλλα λόγια, ζητά να μην εξαιρεθούν από τους περιορισμούς ούτε οι κρατικές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και αναφέρεται συγκεκριμένα στις Loteria Nacional και ONCE (τον φιλανθρωπικό οργανισμό που συγκεντρώνει χρήματα μέσω λοταριών).

Η Cejuego, τέλος, είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει κάθε περιορισμό που θα επιβληθεί από την ισπανική κυβέρνηση, αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο μοντέλο, ώστε να λειτουργεί αρμονικά σε όλες τις αυτόνομες περιφέρειες της χώρας. Σε συνδυασμό και με την ισότητα ανάμεσα σε ιδιωτικές και κρατικές εταιρείες, οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι τα νέα μέτρα θα καταφέρουν να περιορίσουν τα περιστατικά εθισμού στον τζόγο, που ενδεχομένως προκαλεί η υπερβολική έκθεση στις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.