39 ύποπτα περιστατικά στην ισπανική La Liga

H συνεργασία της ισπανικής μονάδας ακεραιότητας ποδοσφαίρου με την ρυθμιστική Αρχή στοιχήματος DGOJ έφερε εξαιρετικά χρήσιμα αποτελέσματα στο ισπανικό ποδόσφαιρο και στη La Liga, όπως φαίνεται από τη νέα ανακοίνωση που πραγματοποίησαν οι δύο φορείς. Χάρη στη συνεργασία τους, η La Liga και η DGOJ εντόπισαν 39 ύποπτα περιστατικά κατά τη σεζόν 2017-2018 στο ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Από αυτά τα περιστατικά, μάλιστα, τα εννιά έχουν ήδη πάρει το δρόμο προς τα δικαστήρια, αν και δεν αφορούν όλα σε υποθέσεις που σχετίζονται με παράνομο στοιχηματισμό ή χειραγώγηση αγώνων.

 

Οι ύποπτοι αγώνες της La Liga

Σύμφωνα με τους δύο αρμόδιους φορείς, εντοπίστηκαν 39 ύποπτα περιστατικά στον τομέα του στοιχήματος. Πρόκειται, βέβαια, απλά για περιστατικά που έχουν τραβήξει τις υποψίες των υπευθύνων και δεν αφορούν όλα απαραίτητα σε κάποια απάτη. Βέβαια, για εννιά από αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες σύνταξης κατηγορητηρίου.

Συγκεκριμένα, οι δύο φορείς δημιούργησαν δύο ομάδες κρούσης, τις Pizarro και Cortes, οι οποίες ανέλαβαν να ελέγξουν συνολικά 5.049 αγώνες ποδοσφαίρου της σεζόν 2017-2018. Ο έλεγχος έγινε και με τη βοήθεια ειδικών που εξέτασαν τα στοιχήματα που τοποθετήθηκαν στους συγκεκριμένους αγώνες και αναζήτησαν ασυνήθιστα μοτίβα ή μεγάλα στοιχήματα σε απίθανα σημεία. Από αυτούς τους αγώνες, οι 259 (το 5%) σήμαναν τους συναγερμούς των αρμοδίων και συνέχισαν να εξετάζονται.

Τέλος, από τους 259, οι 39 χαρακτηρίστηκαν με σιγουριά ύποπτοι, καθώς μπορεί να σχετίζονται με στοιχηματικές απάτες, που περιλαμβάνουν από χειραγώγηση αποτελεσμάτων έως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι αρμόδιοι, τέλος, δεν επικεντρώθηκαν μόνο στην πάταξη τέτοιων φαινομένων, κατά τη σεζόν 2017-2018, αλλά πραγματοποίησαν παράλληλα μια σειρά 132 σεμιναρίων κατά της χειραγώγησης αγώνων, ως μέσο πρόληψης.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.