Απαγορεύει το online keno και τον στοιχηματισμό στις λοταρίες η Αυστραλία

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας προσανατολίζεται στην απαγόρευση δύο online παιχνιδιών, προκειμένου να προστατέψει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που διενεργούν τα αντίστοιχα επίγεια. Πρόκειται για το online keno, αλλά και για τον στοιχηματισμό στα αποτελέσματα λοταριών, δύο παιχνιδιών που είναι εξίσου δημοφιλή στον επίγειο και online τομέα.

Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση της χώρας στοχεύει στην απαγόρευση των δύο παιχνιδιών με νέο νόμο, ώστε να μη χάνονται τα έσοδα των εθνικών και μη λοταριών που διεξάγονται σε δίκτυο πρακτορείων και καταστήματα, αλλά και του keno, που είναι ευρέως διαδεδομένο στην Αυστραλία και διεξάγεται σε χιλιάδες σημεία στη χώρα. Το σχετικό νομοσχέδιο χαρακτηρίζει τα δύο επίγεια παιχνίδια “επίσημα” και απαγορεύει οποιαδήποτε άλλη διεξαγωγή τους – κυρίως online.

 

Οι απαγορεύσεις του νέου νομοσχεδίου

Το νέο νομοσχέδιο συντάχθηκε από τον υπουργό Επικοινωνιών της Αυστραλίας (ο οποίος είναι υπεύθυνος και για την αγορά τυχερών παιχνιδιών) και θα απαγορεύσει ρητά τη διεξαγωγή στοιχηματισμού σε λοταρίες του εξωτερικού και του εσωτερικού, καθώς και τη διεξαγωγή online κληρώσεων στο keno. Όσον αφορά στη δεύτερη, οι υπεύθυνοι χαρακτηρίζουν πλέον το keno “ένα είδος λοταρίας”, προκειμένου να ενταχθεί στην κατηγορία παιχνιδιών που απαγορεύεται να διεξάγονται online.

Η πρώτη απαγόρευση θα πλήξει κυρίως τις στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Αυστραλία. Πολλές από αυτές, άλλωστε, δεν προσφέρουν δυνατότητα στοιχηματισμού μόνο σε αθλήματα, μα και σε άλλα γεγονότα, όπως οι λοταρίες του εξωτερικού. Αντίστοιχα, η δεύτερη απαγόρευση θα πλήξει κυρίως τα online καζίνο και τις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα και διενεργούν και κληρώσεις keno.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, τέλος, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση και, εφόσον υπερψηφιστεί, θα τεθεί σε ισχύ σε έξι περίπου μήνες.

 

Η αιτιολογία των απαγορεύσεων

Οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση προωθεί την απαγόρευση των δύο παιχνιδιών είναι για να προστατέψει τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων της Αυστραλίας. Άλλωστε, η πώληση λαχείων, οι λοταρίες και οι κληρώσεις keno δεν πραγματοποιούνται μόνο σε πρακτορεία στοιχηματισμού, αλλά και σε άλλου είδους επιχειρήσεις, όπως περίπτερα, ψιλικατζίδικα και φαρμακεία. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις βασίζονται στη δημοτικότητα που απολαμβάνουν οι λοταρίες και το keno στην Αυστραλία και χάνουν έσοδα, εξαιτίας της παράλληλης δυνατότητας που έχουν online οι παίχτες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.