Τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου εξετάζονται για το στοίχημα στην Αυστραλία

Ένα έγγραφο με προτάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα που μπορούν να περιορίσουν τον στοιχηματισμό από ανήλικους παίχτες και ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα ξεχωρίζει και ένα που έχει λάβει μεγάλη στήριξη, αλλά έχει αντιμετωπίσει και αρκετές αντιδράσεις.

Αναλυτικότερα, το έγγραφο περιλαμβάνει μια πρόταση που προβλέπει την αναγνώριση προσώπου των παιχτών που προσπαθούν να συνδεθούν με έναν λογαριασμό online στοιχήματος ή άλλων τυχερών παιχνιδιών. Με αυτόν τον τρόπο και με τις κατάλληλες τεχνολογίες, οι αρμόδιοι θα μπορούν να εντοπίζουν άμεσα περιστατικά ανήλικου στοιχηματισμού και να τα αποτρέπουν αμέσως.

 

Η πρόταση για τη μείωση του στοιχήματος από ανήλικους

Η συγκεκριμένη πρόταση έχει σκοπό να αποτρέψει όλους τους ανήλικους στην Αυστραλία από το να συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια. Μια παρόμοια πρόταση έχει γίνει και για την αποφυγή επίσκεψης σε ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο (όπως για παράδειγμα, η πορνογραφία), ενώ κάτι παρόμοιο είχαν εξετάσει και οι αρμόδιοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν μερικά χρόνια. Η συγκεκριμένη πρόταση, όμως, δεν τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή.

Άλλωστε, μια τέτοια τεχνολογία μπορεί να θεωρηθεί ότι παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του διαδικτύου. Και ήδη οι σχετικές αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει με πολλές οργανώσεις δικαιωμάτων να απορρίπτουν οποιαδήποτε πρόταση περιλαμβάνει βιομετρικές επαληθεύσεις.

Όσο για το πώς θα λειτουργεί το συγκεκριμένο μέτρο, οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι αρχικά θα εμποδίζει τους ανήλικους παίχτες από το να χρησιμοποιήσουν έγγραφα των γονιών τους (ταυτότητα ή δίπλωμα), προκειμένου να ανοίξουν έναν ψεύτικο λογαριασμό στοιχήματος, αφού η φωτογραφία του εγγράφου θα συγκρίνεται με το αποτέλεσμα της αναγνώρισης προσώπου. Παράλληλα, θα ακολουθείται η διαδικασία σύγκρισης με τη φωτογραφία του εγγράφου, κάθε φορά που κάποιος πραγματοποιεί σύνδεση στον λογαριασμό του στην ιστοσελίδα στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.