Τεράστια η συμβολή των τυχερών παιχνιδιών στην οικονομία της Μάλτας

Η MGA, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Μάλτας, ανακοίνωσε νέα στοιχεία για τις οικονομικές επιδόσεις της αγοράς κατά το 2019. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η συμβολή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών (επίγειων και online, μέσω των αδειοδοτημένων εταιρειών) στην οικονομία της χώρας είναι τεράστια και το 2019 αυξήθηκε ακόμη περισσότερο.

Θυμίζουμε ότι η Μάλτα αποτελεί μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Οι εταιρείες που εδρεύουν εκεί και έχουν αποκτήσει μία από τις απαραίτητες άδειες αποκτούν ουσιαστικά και δίοδο στην ευρωπαϊκή αγορά.

 

Τα οικονομικά στοιχεία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Μάλτας

Η νέα ανακοίνωση της MGA αναφέρει ότι η συμβολή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας ξεπερνά τα 1,56 δις ευρώ! Πρόκειται, μάλιστα, για αύξηση της τάξης του 9,6%, σε σχέση με τη συμβολή της το 2018. Η αύξηση αυτή συνέβη παρά την αυστηρότερη στάση της MGA, η οποία προχώρησε στην ακύρωση 14 αδειών μέσα στο 2019 – πρόκειται για άδειες που είχαν στοιχηματικές εταιρείες που προχώρησαν σε σημαντικές παραβάσεις. Πάντως, οι εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα στη Μάλτα αυξήθηκαν στις 294.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποια άλλα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η MGA. Σύμφωνα με αυτά, ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών είναι αυτός με την τρίτη μεγαλύτερη συμβολή στην οικονομία της Μάλτας, πίσω μόνο από τον τομέα λιανικής και τον τομέα φιλοξενίας και εστίασης. Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών ενισχύει και άλλους τομείς, όπως αυτός των υπηρεσιών. Τέλος, η MGA ανακοίνωσε ότι συνολικά 7.417 υπάλληλοι εργάστηκαν στον τομέα τυχερών παιχνιδιών (αύξηση 9,2% σε σχέση με το 2018), με τους 6.593 να εργάζονται στον τομέα online τυχερών παιχνιδιών.

Τέλος να σημειώσουμε πως οι εκτιμήσεις της MGA για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 δείχνουν μείωση περίπου 12%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.