Επιτροπή για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου στην Κύπρο

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Κύπρο ανακοίνωσε την πρόθεσή του για σύσταση αρμόδιας επιτροπής που θα εξετάσει τις υποθέσεις στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο, μετά από τα επανειλημμένα κρούσματα που έχουν καταγγελθεί από την UEFA και όχι μόνο. Ειδικά η UEFA έχει στείλει στις κυπριακές Αρχές πολλές υποθέσεις (τους λεγόμενους “κόκκινους φακέλους”).

 

Δημιουργία και αρμοδιότητες της επιτροπής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στόχος είναι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη σύσταση της νέας επιτροπής πριν το κλείσιμο της Βουλής για το καλοκαίρι. Στις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης επιτροπής θα είναι η εξέταση των κρουσμάτων που αφορούν σε ενδεχόμενα στημένων αγώνων, αλλά και η επιβολή τιμωριών στους ενόχους. Και, σύμφωνα με όσα ακούγονται, οι τιμωρίες αυτές θα είναι ιδιαίτερα βαριές. Ήδη, μάλιστα, έχουν προταθεί οι εξής ποινές: για το αδίκημα χειραγώγησης αγώνα, προτείνεται κάθειρξη επτά ετών ή πρόστιμο 200.000 ευρώ (ή και τα δύο), ενώ για το αδίκημα της δωροδοκίας προτείνεται κάθειρξη έως πέντε ετών ή πρόστιμο έως 100.000 ευρώ (ή και τα δύο).

Όσον αφορά στη σύστασή της, η επιτροπή θα αποτελείται από πέντε άτομα: δύο νομικούς και τρεις φορείς του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η θητεία κάθε μέλους θα είναι πενταετής.

 

“Δεν υπάρχει το επαρκές νομικό οπλοστάσιο”

Κατά την ανακοίνωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε: “Η επιτροπή, και αυτό είναι το σημαντικό, έρχεται να συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθεια η οποία γίνεται για να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων, είτε αυτές συνδέονται με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα είτε συνδέονται με άλλα γεγονότα και κάποιους που μπορεί να έχουν όφελος. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε για χρόνια τώρα τους διάφορους φακέλους από την UEFA και να μην μπορούμε να διερευνήσουμε κάποιους από αυτούς, γιατί δεν υπάρχει το επαρκές νομικό οπλοστάσιο, που να επιτρέψει αποτελεσματική διερεύνηση από τις διωκτικές αρχές”

Αξίζει να σας υπενθυμίσουμε ότι τον προηγούμενο μήνα η αστυνομία της Κύπρου εξάρθρωσε κύκλωμα παράνομου στοιχήματος και προέβη και σε συλλήψεις.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.