Εγκρίθηκε αλλαγή για το φορολογικό σύστημα στη Γαλλία

H Γερουσία της Γαλλίας ενέκρινε ένα νέο νομοσχέδιο, που σκοπεύει να αλλάξει το φορολογικό σύστημα για τις εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο 2020 και θα αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των φόρων που καλούνται να πληρώνουν οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος.

Το νομοσχέδιο, τέλος, συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό της γαλλικής κυβέρνησης για το 2020, ο οποίος εγκρίθηκε από τη Γερουσία, αλλά θα πρέπει να περάσει και από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, προκειμένου να εγκριθούν όλες οι αλλαγές.

 

Τι προβλέπει το νέο γαλλικό φορολογικό σύστημα;

Έως και σήμερα, οι εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Γαλλία πληρώνουν φόρους, όχι σύμφωνα με τα έσοδά τους, αλλά σύμφωνα με τον τζίρο τους. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες πληρώνουν φόρο επί του τζίρου, 13,2% για online στοίχημα σε ιπποδρομίες, 7,1% για επίγειο στοίχημα στις ιπποδρομίες, 9,3% σε online στοίχημα στα υπόλοιπα αθλήματα και 2% για online πόκερ.

Το νέο νομοσχέδιο, όμως, αλλάζει τους παραπάνω υπολογισμούς, οι οποίοι δε θα γίνονται πλέον με βάση τον τζίρο, αλλά τα έσοδα κάθε στοιχηματικής εταιρείας. Ο καθαρός φόρος θα υπολογίζεται στο 19,9% των εσόδων από το στοίχημα στις ιπποδρομίες, στο 33,8% από το στοίχημα στα υπόλοιπα αθλήματα και στο 36,7% στο online πόκερ. Στα παραπάνω, όμως, θα προστεθούν και υποχρεώσεις ασφαλιστικών πληρωμών, καθώς και μια επιπλέον συνδρομή για το online στοίχημα, με αποτέλεσμα τα τελικά έξοδα των εταιρειών να υπολογίζονται ως εξής: 37,7% στο ιπποδρομιακό στοίχημα, 55,2% στο online στοίχημα, 44,5% στο επίγειο στοίχημα και 40,8% στο online πόκερ.

 

Δικαιότερο το νέο φορολογικό σύστημα

Η Γερουσία, που ενέκρινε την αλλαγή στο φορολογικό σύστημα των εταιρειών στοιχήματος, το χαρακτήρισε ως δικαιότερο. Άλλωστε, δεδομένου ότι οι φόροι υπολογίζονταν σύμφωνα με τα ποσά που πόνταραν οι παίχτες στις εταιρείες στοιχήματος, πολλές φορές οι εταιρείες φορολογούνταν ακόμη και για τα κέρδη που αναγκάζονταν να επιστρέφουν στους παίχτες. Σύμφωνα με και με παλιότερη έκθεση της ARJEL (της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής), μάλιστα, οι παλιοί φόροι ήταν εξοντωτικοί και δε μπορούσαν να ενισχύσουν την ανάπτυξη της αγοράς νόμιμων τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.