Νέος γύρος μπλοκαρισμάτων παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων στη Γαλλία

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας, η ANJ (Autorité Nationale des Jeux), ξεκίνησε ένα νέο γύρο μπλοκαρισμάτων και τιμωριών ιστοσελίδων στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα. Μετά από καταγγελίες, η ANJ διαπίστωσε ότι δύο ιστοσελίδες στοιχήματος δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα και έσπευσε να ζητήσει το μπλοκάρισμα και την παραδειγματική τιμωρία τους.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, μάλιστα, η ANJ δεσμεύθηκε να εντείνει τις έρευνές της για το παράνομο στοίχημα και ζήτησε από τους παίχτες να καταγγέλλουν άμεσα κάθε ιστοσελίδα που διαπιστώνουν ότι λειτουργεί χωρίς άδεια.

 

Οι δράσεις της ANJ κατά του παράνομου στοιχήματος

Η ANJ ανέφερε ότι εντόπισε δύο νέες ιστοσελίδες στοιχήματος που λειτουργούσαν παράνομα στη χώρα: τις Stake.com και cbet.gg, οι οποίες, όχι μόνο λειτουργούσαν χωρίς άδεια, αλλά χρησιμοποιούσαν επιθετικές τακτικές μάρκετινγκ, προκειμένου να προσεγγίσουν Γάλλους παίχτες. Μετά από τις καταγγελίες, η ANJ ζήτησε από το αρμόδιο δικαστήριο να εγκρίνει το αίτημά της για μπλοκάρισμα των δύο ιστοσελίδων και εξασφάλισε τη δυνατότητα. Έτσι, η εντολή μεταφέρθηκε στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, οι οποίοι μπλόκαραν τις δύο ιστοσελίδες.

Παράλληλα, η ANJ προέβη σε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρθηκε στην δίωξη κατά των δύο ιστοσελίδων, οι οποίες κατά τη διάρκεια μόνο του Ιουνίου είχαν προσελκύσει περισσότερους από 560.000 επισκέπτες! Στην ίδια ανακοίνωση, καλεί τους Γάλλους παίχτες να αποφεύγουν τις παράνομες ιστοσελίδες και να καταγγέλλουν άμεσα κάθε παράνομη ιστοσελίδα που πέφτει στην αντίληψή τους. Τέλος, οι αρμόδιοι δεσμεύθηκαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.