Νέα αναβολή για τις άδειες online τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα

Η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες μια νέα αναβολή στη διαδικασία αδειοδότησης των ιστοσελίδων στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών, γεγονός που σημαίνει ότι το ντεμπούτο της νέας ελληνικής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών αναμένεται να καθυστερήσει λίγο ακόμα. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν την παράταση της διαδικασίας υποβολής αίτησης χορήγησης άδειας καταλληλότητας κατασκευαστή.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 5 Φεβρουαρίου του 2021, ωστόσο, οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν ανάγκασαν τους αρμόδιους να την παρατείνουν για τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι θα καθυστερήσει και η έκδοση των απαραίτητων αδειών και το ντεμπούτο των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων στην Ελλάδα.

 

Τα νέα χρονοδιαγράμματα για τις άδειες της ελληνικής αγοράς

Αν και η συγκεκριμένη διαδικασία είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τις 5 Φεβρουαρίου του 2021, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να την παρατείνουν έως τις 7 Μαΐου του 2021. Η τρίμηνη περίπου παράταση σημαίνει ότι το ντεμπούτο της αγοράς θα καθυστερήσει επίσης, τουλάχιστον τρεις ακόμα μήνες, και πως πλέον δεν αναμένεται πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι σημαντική και υποχρεωτική για όλες τις ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών που θέλουν να αποκτήσουν άδεια νόμιμης λειτουργίας στην Ελλάδα, καθώς θα εγκρίνει τα λογισμικά που θα χρησιμοποιήσουν. Κάθε ιστοσελίδα, είτε προσφέρει στοίχημα είτε καζίνο είτε άλλα τυχερά παιχνίδια, άλλωστε, βασίζεται σε συγκεκριμένα λογισμικά, τα οποία οφείλουν να ελεγχθούν και να εγκριθούν από την Ε.Ε.Ε.Π..

Εξαιτίας της νέας παράτασης, λοιπόν, η διαδικασία αδειοδότησης θα καθυστερήσει να ολοκληρωθεί και πιθανότατα δε θα έχουμε εξελίξεις πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.