Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η ολλανδική KSA και η γαλλική ANJ

Η ολλανδική ρυθμιστική Αρχή KSA βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας για τα εγκαίνια της νόμιμης αγοράς online στοιχήματος και παράλληλα επιβλέπει τη λειτουργία της αγοράς επίγειων τυχερών παιχνιδιών, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα την ενισχύσουν στο έργο της. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και η συνεργασία της με την γαλλική ρυθμιστική Αρχή ANJ, με την οποία υπέγραψε ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας.

Το μνημόνιο ανάμεσα στις δύο ρυθμιστικές Αρχές έχει βασικό σκοπό τη συνεργασία τους σε διεθνή θέματα, όπως το ξέπλυμα χρημάτων και η χρηματοδότηση τρομοκρατικών ή εγκληματικών οργανισμών, αλλά και η προστασία των παιχτών των δύο χωρών από τις αρνητικές συνέπειες των τυχερών παιχνιδιών.

 

Τι περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο συνεργασίας;

Το νέο μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε στις 23 Οκτωβρίου, από την πρόεδρο της ANJ, Isabelle Falque-Pierrotin, και τον πρόεδρο της KSA, René Jansen. Οι δύο ρυθμιστικές Αρχές θα ξεκινήσουν άμεσα τη συνεργασία τους και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια ομάδα κρίσιμων θεμάτων για την βέλτιστη λειτουργία των αγορών τυχερών παιχνιδιών των χωρών τους.

Βασικός σκοπός της συνεργασίας είναι η καταπολέμηση των παράνομων συμπεριφορών διεθνούς χαρακτήρα. Οι δύο αρμόδιες Αρχές θα συνεργαστούν για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και των παράνομων χρηματοδοτήσεων, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην ταυτοποίηση των παιχτών των online τυχερών παιχνιδιών. Και στις δύο χώρες θα υπάρχει μια βάση δεδομένων με υπόπτους για παράνομες ενέργειες αυτού του τύπου.

Παράλληλα, το μνημόνιο συνεργασίας θα βελτιώσει τις προσπάθειες των δύο πλευρών στον τομέα της προστασίας των παιχτών τυχερών παιχνιδιών. Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν στον τομέα της καταπολέμησης του εθισμού στον τζόγο, μέσω κοινών πρωτοβουλιών ενημέρωσης και αποθεραπείας. Επιπλέον, θα συνεργαστούν και στον τομέα της διαφήμισης, προκειμένου να συντάξουν και να ενεργοποιήσουν ένα κοινό διαφημιστικό κώδικα για την προβολή των υπηρεσιών του τομέα τυχερών παιχνιδιών.

Πρόκειται, τέλος, για μια ακόμη διεθνή συνεργασία που έχει πετύχει η ολλανδική KSA, η οποία συνεργάζεται επίσης με την σουηδική Spelinspektionen και την MGA της Μάλτας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.