Νέες οδηγίες για τη διαφημιστική προβολή των στοιχηματικών ιστοσελίδων εξέδωσε η Ε.Ε.Ε.Π.

Η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) συνεχίζει να θωρακίζει την ανανεωμένη αγορά online τυχερών παιχνιδιών που θα κάνει σύντομα το ντεμπούτο της στην Ελλάδα και προχωρά στην έκδοση οδηγιών, σχετικά με το πώς θα μπορούν να λειτουργούν οι νόμιμες εταιρίες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου. Οι πιο πρόσφατες οδηγίες που εξέδωσε η Ε.Ε.Ε.Π. αφορούν στη διαφημιστική προβολή των ιστοσελίδων αυτών και των προϊόντων που προσφέρουν.

Οι νέες οδηγίες αναφέρουν όλες τις υποχρεώσεις των διαφημιζομένων ιστοσελίδων, στα ηλεκτρονικά, στα έντυπα και στα εξωτερικού χώρου Μέσα και στέκονται σε δύο βασικές παραμέτρους: η πρώτη είναι η υποχρέωση όλων των ιστοσελίδων να καταθέτουν προς έγκριση τις διαφημιστικές καμπάνιες τους στην Ε.Ε.Ε.Π. και η δεύτερη οι μέθοδοι που οφείλουν να χρησιμοποιήσουν ή να αποφύγουν.

 

Οι οδηγίες της Ε.Ε.Ε.Π. για τις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών

Στις νέες οδηγίες που εξέδωσε, η Ε.Ε.Ε.Π. θέτει παραμέτρους για κάθε είδους προβολή των υπηρεσιών στοιχήματος, από τις παραδοσιακές διαφημίσεις και τις τοποθετήσεις προϊόντων έως τις αθλητικές χορηγίες και τις πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης. Σε κάθε περίπτωση, οι στοιχηματικές και οι υπόλοιπες ιστοσελίδες είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες.

Ο πρώτος από αυτούς τους κανόνες είναι η γνωστοποίηση του σχεδίου δράσης στην Ε.Ε.Ε.Π.. Οι αρμόδιοι θα καλούνται να εγκρίνουν όλες τις διαφημιστικές στρατηγικές, ανεξάρτητα από το σε ποια κατηγορία ανήκουν. Η κατάθεση της στρατηγικής θα πρέπει επίσης να συνοδεύεται από όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, κάθε κατηγορία διαφημιστικής προώθησης συνοδεύεται από τους δικούς της κανόνες, οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί για όλες τις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών. Για παράδειγμα, δε θα πρέπει να υπάρχει προστακτική στα διαφημιστικά μηνύματα, να αναφέρονται τα ηλικιακά όρια ακόμα και σε χορηγίες, ενώ οι προσφορές επιβράβευσης (που αποτελούν ένα είδος διαφημιστικής προβολής) δε θα πρέπει να συνδέονται με συγκεκριμένα στοιχηματικά γεγονότα.

Όλες οι παραπάνω οδηγίες, τέλος, είναι υποχρεωτικές για τους κατόχους άδειας και θα τεθούν επίσημα σε ισχύ, μόλις κάνει το ντεμπούτο της η νέα αγορά online τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.