Επιτυχημένη η πρώτη Εβδομάδα Υπεύθυνου Στοιχηματισμού στην Ιρλανδία

Αν και στη γειτονική Αγγλία πραγματοποιείται εδώ και χρόνια σε ετήσια βάση, η Ιρλανδία διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος την Εβδομάδα Υπεύθυνου Στοιχηματισμού. Η πρωτοβουλία των ιρλανδικών στοιχηματικών εταιρειών ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και οι υπεύθυνοι δηλώνουν άκρως ικανοποιημένοι.

Η ιρλανδική Εβδομάδα Υπεύθυνου Στοιχηματισμού πραγματοποιήθηκε στις 5-11 Φεβρουαρίου και σε αυτή συμμετείχε η πλειοψηφία των φορέων της στοιχηματικής αγοράς. Στο πλαίσιό της, οι παίχτες ενημερώθηκαν για τα οφέλη του υπεύθυνου στοιχηματισμού και για τους κινδύνους στον εθισμό στον τζόγο.

 

Οι πρωτοβουλίες της ιρλανδικής Εβδομάδας Υπεύθυνου Στοιχηματισμού

Σύμφωνα με την IBA (Irish Bookmakers Association), στην Εβδομάδα Υπεύθυνου Στοιχηματισμού συμμετείχαν οι περισσότεροι φορείς της αγοράς, όπως οι στοιχηματικές υπηρεσίες, ιπποδρόμια και κυνοδρόμια, αίθουσες τυχερών παιχνιδιών και άλλοι. Όλοι τους συνεργάστηκαν για το λανσάρισμα μιας εκπαιδευτικής καμπάνιας που ενημέρωσε τους Ιρλανδούς παίχτες του στοιχήματος για τους κινδύνους του εθισμού στον τζόγο, για τους τρόπους αντιμετώπισης, αλλά και για τα εργαλεία και τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να στοιχηματίζουν πιο υπεύθυνα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, μάλιστα, η Εβδομάδα Υπεύθυνου Στοιχηματισμού αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη και η επανάληψή της τα επόμενα χρόνια είναι δεδομένη. Οι αρμόδιοι, μάλιστα, συζητούν και το ενδεχόμενο να διοργανώνεται παράλληλα με την αντίστοιχη αγγλική πρωτοβουλία, κάτι που δε συνέβη φέτος.

 

Η συνδρομή κρατικών φορέων

Είναι σημαντικό, τέλος, να ξεκαθαριστεί ότι η Εβδομάδα Υπεύθυνου Στοιχηματισμού στην Ιρλανδία πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με πρωτοβουλία των στοιχηματικών εταιρειών και άλλων ιδιωτικών φορέων της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας. Οι κρατικοί φορείς απουσίαζαν και σε αυτή την περίπτωση, κάτι σύνηθες για την αγορά στοιχήματος της Ιρλανδίας. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι ενώ υπάρχει νόμος που διέπει την αγορά στοιχήματος της χώρας, απουσιάζουν οι αρμόδιοι φορείς που τη ρυθμίζουν, με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται αυτορρύθμιση από τις ίδιες τις εταιρείες στοιχημάτων! Οι οποίες πριν λίγο καιρό απαίτησαν την επιβολή του νόμου από τις αρμόδιες Αρχές.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.