Πρώτη επίσημη μαύρη λίστα από την Πολωνία

Η Πολωνία δημοσίευσε την πρώτη επίσημη μαύρη λίστα, η οποία περιέχει εταιρείες στοιχημάτων που δεν έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια νόμιμης δραστηριοποίησης στη χώρα. Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει 43 στοιχηματικές εταιρείες, που είτε δεν αιτήθηκαν είτε δεν κατάφεραν να αποκτήσουν μία από τις πολυπόθητες άδειες, και θα τεθεί σε επίσημη ισχύ το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Νέα νομοθετικά δεδομένα στην Πολωνία

Η μαύρη λίστα αποτελεί το επόμενο βήμα της πολωνικής κυβέρνησης, η οποία προχώρησε σε αυστηρότερη ρύθμιση της αγοράς του online στοιχήματος στη χώρα. Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ τον προηγούμενο Δεκέμβριο και κάλεσε τις στοιχηματικές εταιρείες που δεν έχουν αποκτήσει μια από τις άδειες νόμιμης λειτουργίας να αποχωρήσουν από τη χώρα, έως την 1η Απριλίου.

Οι υπόλοιπες στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες έχουν αποκτήσει την άδεια, λειτουργούν πλέον νόμιμα και είναι αναγκασμένες να πληρώνουν φόρο 12% επί των εσόδων τους. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, όμως, έχει προκαλέσει και αντιδράσεις από αρκετές στοιχηματικές εταιρείες, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έχει δεσμευθεί να μειώσει το ποσοστό.

 

Οι εταιρείες της μαύρης λίστας

Στη μαύρη λίστα που δημοσίευσαν οι πολωνικές Αρχές, πάντως, δεν υπάρχουν οι κορυφαίες εταιρείες του στοιχήματος. Κάποιες από αυτές, άλλωστε, έχουν αποκτήσει άδεια, ενώ άλλες περιμένουν τις εξελίξεις. Στη λίστα των στοιχηματικών εταιρειών που δε μπορούν να δραστηριοποιούνται στην Πολωνία βρίσκονται ονόματα όπως οι Marathonbet, Bet-at-home και Vulkanbet, καθώς και άλλες εταιρείες, με ιστοσελίδες που λήγουν σε .com και .eu. Τέλος, στη λίστα βρίσκονται και δύο πολωνικές εταιρείες.

Οι εταιρείες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα, τέλος, έχουν διορία να αποχωρήσουν από την πολωνική αγορά και να σταματήσουν να δέχονται μέλη από τη χώρα έως την 1η Ιουλίου. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα τεθεί επίσημα σε ισχύ η μαύρη λίστα και οι πάροχοι internet της χώρας θα πρέπει να μπλοκάρουν τις απαγορευμένες ιστοσελίδες.

Διαβάστε επίσης Mία-μία αποχωρούν οι στοιχηματικές εταιρείες από την Πολωνία

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.