Λιγότερα καταστήματα του ΟΠΑΠ με VLT επιθυμεί η κυβέρνηση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση του αριθμού των καταστημάτων Play OPAP (τα καταστήματα του ΟΠΑΠ που φιλοξενούν τα νέα VLT), μέσω ενός νομοσχεδίου που δεν αποκλείεται να ψηφιστεί και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Αναλυτικότερα, δημοσίευμα της εφημερίδας καθημερινής αναφέρει πως οι υπεύθυνοι προσανατολίζονται στη μείωση του αριθμού τέτοιου είδους καταστημάτων, επιτρέποντας την αύξηση του αριθμού VLT που θα φιλοξενεί το καθένα.

 

Οι προθέσεις της κυβέρνησης για τα καταστήματα του ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τρόπος που βρήκε η κυβέρνηση για να φέρει μείωση του αριθμού καταστημάτων είναι το να επιτρέψει μεγαλύτερο μέγιστο αριθμό μηχανημάτων ανά κατάστημα – με αυτόν τον τρόπο, ο ΟΠΑΠ θα έχει τη δυνατότητα να ανοίξει λιγότερα καταστήματα.

Συγκεκριμένα, αν και ο νόμος 4002/2011 ορίζει τον μέγιστο αριθμό VLT στα καταστήματα Play OPAP στα 25 και στα πρακτορεία ΟΠΑΠ στα 3, ο νέος νόμος θα αυξήσει τα παραπάνω όρια στα 36 και 10 αντίστοιχα, εφόσον οι εγκαταστάσεις κάθε καταστήματος το επιτρέπουν.

Με αυτόν τον τρόπο, οι υπεύθυνοι φιλοδοξούν να μειώσουν τον αριθμό των καταστημάτων Play OPAP. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην Καθημερινή, όσο λιγότερα είναι τα καταστήματα που φιλοξενούν τυχερά παίγνια, τόσο πιο εύκολος και αποτελεσματικός είναι ο έλεγχος του παράνομου τζόγου. Επιπλέον, θα επιτυγχάνεται με πιο αποτελεσματικό τρόπο ο έλεγχος των εσόδων που θα αποκομίζει από τα συγκεκριμένα καταστήματα το κράτος.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι ο ΟΠΑΠ διατηρεί ήδη 113 καταστήματα Play στο δίκτυό του ανά την Ελλάδα, με την προοπτική να τα αυξήσει σταδιακά. Ωστόσο, είναι αναγκασμένος να παραχωρήσει 18.500 άδειες VLT, σύμφωνα με τον νόμο. Βέβαια, η κυβέρνηση μπορεί να ασχοληθεί και με τη συγκεκριμένη ρύθμιση στο άμεσο μέλλον, αλλάζοντας κάποιες από τις προϋποθέσεις που θέτει στον ΟΠΑΠ.

Διαβάστε επίσης Σε εξέλιξη η έρευνα της Κομισιόν για τα VLT.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.