Ως ψυχική διαταραχή θα αντιμετωπίζεται ο εθισμός στον τζόγο στην Ισπανία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της ισπανικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, DGOJ (Dirección General de Ordenación del Juego) προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών, όσον αφορά στη στρατηγική της για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό, με τη σημαντικότερη από αυτές να κατατάσσει πλέον τον εθισμό στον τζόγο στις ψυχικές διαταραχές. Χάρη στη συγκεκριμένη αλλαγή, η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν όσοι πάσχουν από εθισμό στον τζόγο θα μπορεί να γίνει με πιο οργανωμένο και επιστημονικό τρόπο.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν και άλλους τομείς του υπεύθυνου στοιχηματισμού, όπως η ενίσχυση της παρουσίας του προγράμματος εθελοντικού αποκλεισμού, αλλά και η προσθήκη αυστηρότερων μέτρων στη διαδικασία ταυτοποίησης των λογαριασμών.

 

Οι αλλαγές που φέρνει το νέο πρόγραμμα της DGOJ

Από τη στιγμή που ο εθισμός στον τζόγο θα αντιμετωπίζεται ως ψυχική διαταραχή, οι αρμόδιοι θα έχουν περισσότερες δυνατότητες αντιμετώπισής του. Σε συνεργασία με τις ιατρικές Αρχές, η DGOJ θα δημιουργήσει μια λίστα από συμπτώματα, που θα κάνουν ευκολότερη την αναγνώριση παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί και ένα μητρώο των ατόμων που δέχονται βοήθεια για την αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο.

Οι δυο παραπάνω πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση της αντιμετώπισης του φαινομένου. Οι αρμόδιοι θα έχουν βελτιωμένες δυνατότητες αποφάσεων, καλύτερα οργανωμένες πολιτικές αντιμετώπισης, αλλά και νέα στοιχεία, όπως ο κοινωνικός αντίκτυπος του φαινομένου.

Παράλληλα, η DGOJ θα προχωρήσει σε μια εκ βάθρων ανασκόπηση του προγράμματος εθελοντικού αποκλεισμού που λειτουργεί σήμερα στην Ισπανία. Μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη ανασκόπηση, οι υπεύθυνοι θα είναι σε θέση να προτείνουν βελτιωτικές κινήσεις, στον νομοθετικό και στον λειτουργικό τομέα. Κατά τη διάρκεια της ανασκόπησης, θα συγκεντρωθούν τα στοιχεία των παιχτών που έχουν ζητήσει εθελοντικό αποκλεισμό, αλλά και των ιστοσελίδων στοιχήματος που προτιμούσαν πριν σταματήσουν το παιχνίδι.

Τέλος, η DGOJ θα εγκαινιάσει και ένα νέο σύστημα ταυτοποίησης λογαριασμών, το οποίο θα στοχεύει κυρίως στην αντιμετώπιση της πλαστοπροσωπίας. Το νέο σύστημα, σύμφωνα με τη DGOJ, θα μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά περιστατικά απάτης, αλλά και στοιχηματισμού από ανήλικους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.