Νέους και αυστηρότερους περιορισμούς εξετάζει το Βέλγιο

Η βελγική αγορά του στοιχήματος είναι γνωστή για κάποιους από τους αυστηρότερους περιορισμούς που επιβάλλει στις στοιχηματικές εταιρείες. Ειδικά οι τελευταίες ρυθμίσεις της αγοράς έχουν στερήσει πολλές από τις δυνατότητες που είχαν έως πρόσφατα οι στοιχηματικές εταιρείες (και που εξακολουθούν να έχουν σε χώρες του εξωτερικού), σε τομείς όπως η διαφήμιση,οι χορηγίες και η νόμιμη ηλικία στοιχηματισμού.

Κρίνοντας από τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, μάλιστα, πιθανόν να ισχύσει στο Βέλγιο ένας ακόμη νέος περιορισμός. Και, σε περίπτωση που ισχύσει, οι στοιχηματικές εταιρείες δε θα μπορούν να προσφέρουν ταυτόχρονα περισσότερα από ένα είδος τυχερών παιχνιδιών στην ίδια ιστοσελίδα (domain).

 

Η δικαστική υπόθεση που θα κρίνει τις εξελίξεις

Η συγκεκριμένη ιστορία ξεκίνησε από την Rocoluc NV, μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στη βελγική αγορά του επίγειου στοιχήματος. Η Rocoluc κατέφυγε εναντίον της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής (BGC) στο Συνταγματικό Δικαστήριο, καταγγέλλοντας ότι, ενώ όσοι δραστηριοποιούνται επίγεια δε μπορούν να προσφέρουν διαφορετικά παιχνίδια στον ίδιο χώρο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για όσους δραστηριοποιούνται online.

Το δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφανθεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο, αν αποφασίσει υπέρ της Rocoluc, τότε οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται online στην βελγική αγορά θα είναι υποχρεωμένες να προσφέρουν μόνο ένα είδος παιχνιδιού στις νόμιμες ιστοσελίδες της (για παράδειγμα, στοίχημα και όχι καζίνο). Εναλλακτικά, θα πρέπει να προχωρήσουν σε αίτηση για νέα άδεια, προκειμένου να λειτουργήσουν και με νέες ιστοσελίδες – μία για κάθε παιχνίδι που προσφέρουν.

 

Νέα μέτρα και κατά των στημένων αγώνων

Τα αυστηρά μέτρα των βελγικών Αρχών, τέλος, δεν εξαντλούνται στην στοιχηματική αγορά, αλλά επεκτείνονται και στον αθλητισμό. Σύμφωνα με μια νέα ανακοίνωση, οι βελγικές Αρχές λάνσαραν μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγγελιών για αγώνες που θεωρούνται ύποπτοι.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.