Δοκιμαστικούς νόμους για τα κρυπτονομίσματα ανακοίνωσε η Μάλτα

Κάθε νόμος που αφορά στο online στοίχημα και προέρχεται από τη Μάλτα μπορεί να αποβεί καθοριστικός και για άλλες αγορές, αφού μεγάλος αριθμός στοιχηματικών εταιρειών (ακόμη και αυτών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα) εδρεύει στη χώρα. Έτσι, ακόμη και η νέα σειρά δοκιμαστικών νόμων που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι για τον τομέα των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επιδραστική και σε άλλες αγορές στοιχήματος της Ευρώπης.

Οι νέοι αυτοί νόμοι έχουν σκοπό να δοκιμάσουν τις δυνατότητες συναλλαγών με κρυπτονομίσματα ανάμεσα σε εταιρείες στοιχημάτων και παίχτες. Παράλληλα, θα δοκιμάσουν και τις δυνατότητες που έχουν οι αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να ελέγχουν αποτελεσματικά τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα σε κάθε εμπορική συναλλαγή.

 

Οι νέοι δοκιμαστικοί νόμοι της Μάλτας

Η πρώτη φάση της δοκιμαστικής περιόδους αυτών των νόμων έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου και περιλαμβάνει την εισαγωγή τεχνολογιών blockchain στη βιομηχανία του online στοιχήματος. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες μπορούν ήδη να επεξεργαστούν πληρωμές μέσω κρυπτονομισμάτων, πάντα υπό την αυστηρή επίβλεψη των Αρχών. Η πρώτη αυτή φάση θα διαρκέσει περίπου 10 μήνες και σε αυτή μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά εταιρείες στοιχήματος που διαθέτουν ήδη άδεια.

Ωστόσο, το παρόν σύστημα θα είναι προσωρινό. Άλλωστε, όλες οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα δε θα πραγματοποιούνται μέσω συστημάτων που ανήκουν στις εταιρείες στοιχήματος, αλλά μέσω ενός ειδικού συστήματος που θα λειτουργεί σε εθνική κλίμακα και θα βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο των κρατικών Αρχών.

Η δεύτερη φάση, από την άλλη, θα ενσωματώσει τις νέες τεχνολογίες blockchain στα συστήματα των στοιχηματικών ιστοσελίδων, αλλά η αρμόδια Αρχή (MGA) δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την έναρξη και τη διάρκειά της.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.