Δικαιότερους όρους αναλήψεων ζητά η αγγλική Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η CMA (Competition and Markets Authority), η αγγλική Επιτροπή Ανταγωνισμού, επικοινώνησε με μια σειρά στοιχηματικών εταιρειών, καλώντας τις να επανεξετάσουν τους άδικους όρους που έχουν επιβάλλει στα μέλη τους, σχετικά με τις αναλήψεις των κερδών τους από τους λογαριασμούς που διατηρούν. Αν και οι προτροπές της CMA αφορούν στην αγγλική αγορά, δεν αποκλείεται να επηρεάσουν τους όρους που ισχύουν και σε άλλες χώρες – άλλωστε, πολλές αγγλικές στοιχηματικές εταιρείες δραστηριοποιούνται νόμιμα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

 

Επανεξέταση των άδικων όρων αναλήψεων

Αναλυτικότερα, η CMA ζήτησε από τις στοιχηματικές εταιρείες να επανεξετάσουν τους όρους που έχουν θεσπίσει σχετικά με τις αναλήψεις κερδών και κεφαλαίων γενικότερα από τους λογαριασμούς των μελών της. Η CMA ανέφερε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα άδικων όρων.

Για παράδειγμα, σε πολλές στοιχηματικές εταιρείες, οι παίχτες έχουν να αντιμετωπίσουν αδικαιολόγητα χαμηλά όρια ανάληψης, σε ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία βάση. Επιπλέον, σε άλλες περιπτώσεις, το περιθώριο που δίνεται στους παίχτες για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους (η διαδικασία δεν είναι απαραίτητη από το νόμο, όπως στην Ελλάδα, αλλά απαραίτητη για την ανάληψη κερδών) είναι πολύ μικρό, με αποτέλεσμα πολλοί να χάνουν τα χρήματά τους. Επίσης, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα παρακράτησης χρημάτων σε περιπτώσεις ανενεργών λογαριασμών, καθώς και άλλοι όροι που ευνοούν μεν τις εταιρείες στοιχήματος, αλλά αδικούν τους παίχτες.

 

Με την υποστήριξη της UKGC

Tην πρωτοβουλία της CMA στήριξε και η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγγλικής αγοράς στοιχήματος, η UKGC. Εκπρόσωπος της Αρχής δήλωσε σχετικά: “Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της CMA – οι στοιχηματικές εταιρείες δεν πρέπει να θέτουν παράλογους περιορισμούς στο πότε και πώς οι πελάτες τους μπορούν να πραγματοποιήσουν ανάληψη των χρημάτων από τους λογαριασμούς τους. Όσο η CMA εξετάζει το θέμα, αναμένουμε από τους υπεύθυνους των εταιρειών να εξετάσουν προσεκτικά τους όρους τους και να αναλογιστούν κατά πόσο είναι δίκαιοι απέναντι στους πελάτες τους”.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.