Αυστηρότερους περιορισμούς στη Δανία προτείνει η Danske Spil

Η Danske Spil, η κρατική εταιρεία που κυριαρχεί στην αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών της Δανίας, προτείνει μια σειρά από νέα μέτρα στους αρμόδιους, προκειμένου να ενισχύσει την προστασία των παιχτών και να αποτρέψει περιστατικά εθισμού στον τζόγο, αλλά και στοιχηματισμού από ανήλικους.

Συγκεκριμένα, η Danske Spil έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχέδιο 10 σημείων, το οποίο αποτελείται κατά κύριο λόγο από προτάσεις για νέους περιορισμούς, στους τομείς της διαφήμισης, της εισόδου σε πρακτορεία στοιχήματος και των προσφορών.

 

Οι προτάσεις της Danske Spil για περιορισμούς

Το σχέδιο 10 σημείων της Danske Spil περιλαμβάνει μια σειρά από περιορισμούς, οι οποίοι θα περιορίσουν τις άσχημες συνέπειες των τυχερών παιχνιδιών, όπως ο εθισμός στον τζόγο. Αφορμή για τις προτάσεις της, μάλιστα, αποτέλεσε η νέα ανακοίνωση της Spillemyndigheden, η οποία δείχνει αύξηση 35% στον αριθμό των παιχτών που ζήτησαν εθελοντικό αποκλεισμό από τα τυχερά παιχνίδια, από το 2017 έως το 2019.

Ένας από τους σημαντικότερους περιορισμούς που προτείνει η Danske Spil είναι η απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων στις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων στην τηλεόραση, αλλά και η καθολική απαγόρευση διαφημίσεων καζίνο. Παράλληλα, προτείνει οι διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών να μην προβάλλονται στο ίδιο διαφημιστικό διάλειμμα με διαφημίσεις τραπεζικών δανείων. Τέλος, προτείνει να απαγορευθεί η προώθηση τυχερών παιχνιδιών από διάσημους.

Παράλληλα, η Danske Spil ζητά να απαγορευτούν προσφορές όπως τα πριμ και προγράμματα ανταμοιβής, αλλά και τα προγράμματα συνεργασίας των στοιχηματικών ιστοσελίδων με ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Όσον αφορά στον επίγειο τομέα, τέλος, η Danske Spil προτείνει μεταξύ άλλων να καθιερωθεί υποχρεωτικός έλεγχος ταυτότητας σε κάθε κατάστημα και πρακτορείο που προσφέρει τυχερά παιχνίδια. Μια ακόμη πρόταση είναι να καθιερωθεί και ένα ανώτατο ποσό χαμένων χρημάτων ανά παίχτη.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.