Τη χρηματοδότηση των δράσεων κατά του εθισμού στον τζόγο ανακοίνωσε η Ολλανδία

Η Ολλανδία ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια και οι αρμόδιοι εργάζονται, όχι μόνο για να ολοκληρώσουν το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, αλλά και για να δημιουργήσουν ένα πλέγμα ασφαλείας κατά του εθισμού από τον τζόγο. Ήδη, τους προηγούμενους μήνες, οι αρμόδιοι είχαν ανακοινώσει ότι κομμάτι των εσόδων που θα εξασφαλίζει η αγορά νόμιμου online στοιχήματος θα καταλήγουν σε ένα νέο ταμείο, με το όνομα VPF (Verslavingspreventiefonds), το οποίο θα χρησιμοποιείται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο.

Πριν μερικές ημέρες, η KSA (Kansspelautoriteit) ανακοίνωσε και τις δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν μέσω αυτού του ταμείου. Τις δράσης πρόληψης και καταπολέμησης θα αναλάβουν τρεις φιλανθρωπικοί οργανισμοί, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν κομμάτι της χρηματοδότησής τους μέσω του ταμείου VPF.

 

Οι οργανισμοί που θα καταπολεμήσουν τον εθισμό στην Ολλανδία

Σύμφωνα με την KSA, τα χρήματα που θα συγκεντρώνει το ταμείο VPF θα καταλήγουν στους τρεις εξής οργανισμούς: το Human Assistance Network for Daily Support (HANDS), το ZonMw και το National Healthcare Institute. Μέσω αυτής της χρηματοδότησης, οι τρεις οργανισμοί θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας τα σχέδια των αρμοδίων για την καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο. Στόχος των σχεδίων αυτών είναι να διατίθενται ανώνυμες υπηρεσίες θεραπείας από τον εθισμό στον τζόγο, να στηρίζονται οι έρευνες, σχετικά με την πρόληψη και την αποθεραπεία και να δημιουργηθεί ένα εθνικό δίκτυο στήριξης όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά και των οικογενειών τους.

Το National Healthcare Institute θα αναλάβει τη δημιουργία και λειτουργία μιας online υπηρεσίας, στην οποία οι παίχτες που έχουν εθιστεί στον τζόγο θα μπορούν να ζητούν ανώνυμα συμβουλές και βοήθεια. Αντίστοιχα, το ZonMw θα αναλάβει τον συντονισμό των ερευνών που αφορούν στον εθισμό στον τζόγο. Τέλος, το HANDS θα οργανώσει το δίκτυο εθνικής στήριξης που θα τεθεί σε λειτουργία από την 1η Οκτωβρίου του 2021 (όταν θα κάνει το ντεμπούτο της η αγορά online τυχερών παιχνιδιών).

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.