Ολλανδία: Διαψεύδονται οι φήμες που θέλουν κενά στο νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ολλανδίας, Sander Dekker, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που θέλουν το νέο νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος να έχει σοβαρά κενά, τα οποία θα δυσχεράνουν το έργο των αρμοδίων Αρχών να καταπολεμήσουν τη χειραγώγηση αγώνων. Οι φήμες αυτές προέκυψαν μετά την παρουσίαση του σχετικού νόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι καταγγελίες θα μοιράζονται μόνο με την αρμόδια Αρχή (FIU).

Εξαιτίας της συγκεκριμένης διατύπωσης, πολλοί εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η μη ενημέρωση όλων των αρμοδίων Αρχών (μεταξύ άλλων και των αθλητικών Αρχών) θα δημιουργήσει κενά, τα οποία θα διευκολύνουν όσους θέλουν να ερευνήσουν και να αποτρέψουν περιστατικά χειραγωγημένων αγώνων.

 

Οι εξηγήσεις του αρμόδιου υπουργού

Ο νόμος για την καταπολέμηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Ολλανδία (ο οποίος έγινε πιο αυστηρός, εν όψει της νομιμοποίησης του online στοιχήματος τον ερχόμενο Οκτώβριο) αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι λεπτομέρειες σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος θα πρέπει να αναφέρονται στην FIU και να μη μοιράζονται με κανέναν άλλον. Η διατύπωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, αφού υπάρχουν πολλοί φορείς που θα πρέπει να ενημερώνονται για τέτοια περιστατικά, ώστε να εμποδίζεται αποτελεσματικότερα η καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων.

Ο αρμόδιος υπουργός, όμως, ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση αφορά σε επιλεγμένες περιπτώσεις και πως κάθε περιστατικό ύποπτης στοιχηματικής δραστηριότητας, αλλά και χειραγώγησης αγώνων που δε σχετίζονται με το στοίχημα, θα πρέπει να αναφέρονται σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η κυβέρνηση, πάντως, θορυβήθηκε από τις αντιδράσεις και αποφάσισε να συναντηθεί με τους αθλητικούς φορείς της χώρας, ώστε να δημιουργηθεί ένα fast track σύστημα καταγγελιών για περιστατικά χειραγώγησης αγώνων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.