Χωρίς προμήθεια για τις διοργανώσεις ο νόμος περί στοιχήματος στην Washington

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Washington προώθησε το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στα όρια της Πολιτείας, αλλά οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να αφαιρέσουν την τελευταία στιγμή ένα αμφιλεγόμενο άρθρο, που θα υποχρέωνε τις στοιχηματικές εταιρείες να πληρώνουν μια μικρή προμήθεια στις διοργανώτριες Αρχές των αμερικανικών αθλημάτων, όπως το NBA, το NFL και το NHL.

Εφόσον το νομοσχέδιο εγκριθεί και γίνει νόμος, θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία μιας νόμιμης αγοράς στοιχήματος στην Washington. Κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ, άλλωστε, είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία και τη ρύθμιση της αγοράς στοιχήματος που θα λειτουργεί εντός των συνόρων της.

 

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το νόμιμο στοίχημα στην Washington;

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη νομιμοποίηση του στοιχήματος εντός των ορίων της Πολιτείας και τη δραστηριοποίηση των εταιρειών που θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια. Για να αποκτήσουν την άδεια αυτή, βέβαια, οι εταιρείες θα πρέπει να συνεργαστούν με την DC Lottery. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες επίγειου και online στοιχηματισμού.

Το αρχικό προσχέδιο, πάντως, περιείχε μία ακόμη υποχρέωση των στοιχηματικών εταιρειών που θα δραστηριοποιούνταν νόμιμα στην Washington. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες θα ήταν υποχρεωμένες να πληρώνουν μια προμήθεια της τάξης του 0,25% των εσόδων τους προς τις διοργανώτριες αθλητικές Αρχές. Η προμήθεια αυτή θα χρησίμευε ως ανταμοιβή για τη χρήση δικαιωμάτων των αγώνων που θα περιλαμβάνονταν στο στοίχημα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ρύθμιση συνάντησε την άρνηση των αρμοδίων και τελικά αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο.

 

Τα έσοδα της Πολιτείας από το στοίχημα

Και μπορεί οι διοργανώτριες αθλητικές Αρχές να έχασαν κάποια αναμενόμενα έσοδα, λόγω της αφαίρεσης της συγκεκριμένης ρύθμισης, αλλά οι εκτιμήσεις για τα έσοδα των ταμείων της Πολιτείας είναι αρκετά αισιόδοξες. Σύμφωνα με τον εμπνευστή του νομοσχεδίου, τα έσοδα της Πολιτείας από το νόμιμο στοίχημα κατά το 2019 θα αγγίξουν τα 7,7 εκατομμύρια δολάρια (δεδομένου ότι η αγορά θα κάνει το ντεμπούτο της αργότερα μέσα στη χρονιά), ενώ κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα φτάσουν τα 91 εκατομμύρια δολάρια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.