Αντιδράσεις για το μπλοκάρισμα των στοιχηματικών συναλλαγών στη Νορβηγία

Πριν μερικές ημέρες, οι Αρχές της Νορβηγίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μπλοκάρισμα των τραπεζικών συναλλαγών προς έξι εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνταν χωρίς άδεια στη χώρα. Η συγκεκριμένη απόφαση, όμως, προκάλεσε αντιδράσεις στην αγορά και η EGBA (European Gaming and Betting Association) πρωτοστάτησε, ζητώντας από τους αρμόδιους να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους.

Αναλυτικότερα, η EGBA ζήτησε από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Νορβηγίας, την Lotteritilsynet, να ξανασκεφτεί τη συγκεκριμένη στρατηγική, αφού όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματική, αλλά παραβιάζει τα δικαιώματα των καταναλωτών.

 

Το χρονικό του μπλοκαρίσματος συναλλαγών

Θυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες, οι νορβηγικές Αρχές αποφάσισαν να μπλοκάρουν τις τραπεζικές συναλλαγές με έξι εταιρείες στοιχήματος, οι οποίες δέχονται παίχτες από τη Νορβηγία, χωρίς να διαθέτουν άδεια. Πρόκειται για τις Betsson, Co-Gaming Ltd., L&L Europe Players Ltd., Gaming Innovation Group, Kindred και Lucky Dino Gaming Ltd., οι οποίες αγνόησαν προηγούμενες προειδοποιήσεις της Lotteritilsynet.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες στοιχήματος, άλλωστε, δεν έχουν δικαίωμα δραστηριότητας στη νορβηγική αγορά στοιχήματος, αφού επικρατεί το κρατικό μονοπώλιο των Norsk Riskoto και Norsk Tipping. Και πλέον, δε μπορούν να δεχθούν ή να στείλουν χρήματα μέσω των νορβηγικών τραπεζών, εξαιτίας του μπλοκαρίσματος των συναλλαγών.

 

Οι αντιδράσεις της EGBA

Η EGBA ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η συγκεκριμένη πρακτική δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στον τομέα της καταπολέμησης του παράνομου τζόγου, ενώ παράλληλα η απαγόρευση συναλλαγών αποτελεί ένα αυστηρό και αχρείαστο μέτρο, που θίγει τα δικαιώματα της ελεύθερης αγοράς.

Επιπλέον, η εναλλακτική που προτείνει η EGBA είναι μάλλον προβλέψιμη: οι υπεύθυνοι συμβουλεύουν τους αρμόδιους στη Νορβηγία να εξετάσουν το ενδεχόμενο να απελευθερώσουν την αγορά και να μοιράσουν τις απαραίτητες άδειες σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις. Έτσι, οι Νορβηγοί παίχτες δε θα ασχολούνται με το πώς θα παρακάμψουν τις απαγορεύσεις, αλλά με το πώς θα επιλέξουν μία από τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος, οι οποίες θα τους προσφέρουν αξιόπιστες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη