Γλίτωσαν τα χειρότερα οι στοιχηματικές εταιρείες στην Κένυα

Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στην Κένυα δήλωσαν ικανοποιημένες και ανακουφισμένες με τη μείωση του νέου φόρου που αποφάσισε να επιβάλει η κυβέρνηση. Ο νέος φόρος θα αντικαθιστούσε τον προηγούμενο, ύψους 10%, αλλά είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, καθώς θα είχε ύψος 20% επί του τζίρου. Οι αρμόδιοι, μάλιστα, είχαν εγκρίνει τον συγκεκριμένο φόρο και οι υπεύθυνοι των εταιρειών ανέμεναν απλά το επίσημο ντεμπούτο του, ώστε να ξεκινήσουν να πληρώνουν ή απλά να αποχωρήσουν από την αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της χώρας, Uhuru Kenyatta, εξέδωσε εκτάκτως ένα προεδρικό διάταγμα, με το οποίο μείωσε το φόρο. Ο νέος φόρος, μάλιστα, είναι πλέον χαμηλότερος και από τον προηγούμενο, καθώς δεν ξεπερνά το 7,5% του τζίρου.

 

Το χρονικό του νέου φόρου στην Κένυα

Ο φόρος 20% επί του τζίρου, ο οποίος αποτέλεσε εφιάλτη για τις στοιχηματικές εταιρείες, καθώς συζητιέται έντονα τους τελευταίους μήνες (και είχε σχεδόν τεθεί σε ισχύ νωρίτερα, αλλά αναβλήθηκε λόγω έκτακτων αναγκών) και πριν μερικές εβδομάδες είχε υπερψηφιστεί. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα έμπαινε σε ισχύ, κορυφώνοντας τις αντιδράσεις των στοιχηματικών εταιρειών. Πολλές από αυτές, μάλιστα, είχαν ήδη απειλήσει με αποχώρηση από την αγορά της χώρας, καθώς δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπό τέτοιες συνθήκες.

Όλους αυτούς τους μήνες, πάντως, οι περισσότεροι αρμόδιοι έμοιαζαν αποφασισμένοι να επιβάλουν το νέο φόρο, με ελάχιστες αντιδράσεις εντός του πολιτικού κόσμου. Ωστόσο, αποφασίστηκαν κάποιες αναβολές, ώστε να κοπάσουν οι αντιδράσεις.

Ο Πρόεδρος της χώρας, πάντως, φαίνεται πως τελικά εκτίμησε τα όσα έλεγαν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες και αποφάσισε ότι ένας τόσο υψηλός φόρος θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από εκείνα που θα έλυνε. Για αυτό το λόγο, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μειώσει το νέο φόρο και να τον φέρει στο 7,5%, ώστε να επιτρέψει περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Κένυα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.