Ανησυχούν για τις στοιχηματικές διαφημίσεις οι τοπικές Αρχές της Αγγλίας

Η LGA (Local Government Association), η ένωση των τοπικών αυτοδιοικήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέφρασε ανοιχτά τις ανησυχίες της για την εξάπλωση του τζόγου στις τοπικές κοινωνίες και επέστησε την προσοχή των αρμόδιων Αρχών στον τομέα της διαφημιστικής προβολής των στοιχηματικών εταιρειών, στην τηλεόραση, στον Τύπο, αλλά και στα social media.

Σε δήλωση που έχει δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της LGA, οι υπεύθυνοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την τεράστια αύξηση των διαφημιστικών μηνυμάτων που αφορούν σε στοιχηματικές εταιρείες, αλλά και για την επίδραση που έχουν στους ανήλικους.

 

Η ανακοίνωση της LGA

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι τουλάχιστον ένα στα εννέα παιδιά, ηλικίας 11-15 ετών, ακολουθεί στοιχηματικές εταιρείες στα social media. Παρόμοια είναι και τα αποτελέσματα στις ηλικίες ανάμεσα στα 16 και 24. Εξαιτίας αυτού, η επέκταση της ιδέας του τζόγου, ακόμη και σε ηλικίες που δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα, είναι μεγάλη.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι εκφράζουν την ανησυχία τους και για την τεράστια εξάπλωση των πιο παραδοσιακών μέσων προβολής. Σύμφωνα με στοιχεία της Ofcom (της ρυθμιστικής Αρχής ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων), οι διαφημίσεις που αφορούν σε στοιχηματικές εταιρείες έχουν παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 5000%, από το 2007 (όταν επετράπησαν για πρώτη φορά) έως το 2012!

Ο Simon Blackburn, πρόεδρος της επιτροπής της LGA για ασφαλέστερες και ισχυρότερες κοινωνίες, δήλωσε σχετικά: “Η αύξηση της προβολής των στοιχηματικών εταιρειών, σε διαφημίσεις, αλλά και στα γήπεδα της Premier League, σημαίνει ότι οι τηλεθεατές, ειδικά τα παιδιά, εκτίθενται σε αυξανόμενα νούμερα στοιχηματικών εταιρειών και υπηρεσιών. Παρά το γεγονός ότι ο σχετικός νόμος θεωρεί τον στοιχηματισμό ως έναν αποδεκτό τρόπο ψυχαγωγίας, μας ανησυχεί το γεγονός ότι ο όγκος στοιχηματικών διαφημίσεων ξεπερνά αυτό που μπορεί να θεωρηθεί ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε κοινωνική υπευθυνότητα και προστασία των ανθρώπων και των κοινωνιών”.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη