Σημαντική η συνεισφορά των τυχερών παιχνιδιών στα κρατρικά ταμεία της Κολομβίας

Η ρυθμιστική Αρχή της Κολομβίας, η Coljuegos, ανακοίνωσε το συνολικό ύψος των φόρων που έχουν εισπραχθεί από την αγορά τυχερών παιχνιδιών, από το 2015 έως το 2020. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η συνεισφορά των νόμιμων επιχειρήσεων που προσφέρουν στοίχημα και άλλα τυχερά παιχνίδια στον επίγειο και στον online τομέα είναι σημαντική, αφού τα έσοδα των τελευταίων 5 ετών ξεπερνούν τα 621 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την Coljuegos, μάλιστα, οι φόροι δεν είναι οι μόνοι που συμβάλλουν στην οικονομία της Κολομβίας. Άλλωστε, οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, πληρώνουν νοίκι σε εκατοντάδες κτίρια και γενικότερα συμβάλλουν σημαντικά στη συνολική λειτουργία της οικονομίας.

 

Τα στοιχεία της Coljuegos για τη συνεισφορά των τυχερών παιχνιδιών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Coljuegos, τα έσοδα από τους φόρους για τα τυχερά παιχνίδια έχουν ξεπεράσει τα 621 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια. Ειδικά το 2019, μάλιστα, εισπράχθηκαν συνολικά 149,6 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους, περισσότερα κατά 76%, σε σχέση με τα 85,1 του 2015. Αυτό δείχνει ότι η αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό και, χάρη σε αυτό το γεγονός, δεν κερδίζουν μόνοι οι νόμιμες επιχειρήσεις και οι παίχτες, αλλά και το Δημόσιο της χώρας.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια του 2020, που η αγορά δέχθηκε σημαντικό οικονομικό πλήγμα, εξαιτίας της πανδημίας, η Coljuegos ανακοίνωσε ότι εισέπραξε φόρους 57 εκατομμυρίων ευρώ, έως τον Σεπτέμβριο. Αυτό δείχνει ότι, παρά τις δυσκολίες, η αγορά τυχερών παιχνιδιών στην Κολομβία παραμένει σταθερά κερδοφόρα.

 

Η ανάπτυξη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Κολομβίας

Τα τελευταία 5 χρόνια, η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Κολομβίας αναπτύχθηκε σε σημαντικό βαθμό, ειδικά από το 2017, όταν αποφασίστηκε η νομιμοποίηση του online στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου. Σήμερα, σύμφωνα με την Coljuegos, έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας στον τομέα, ενώ παράλληλα ενοικιάζονται περισσότερες από 20.000 εγκαταστάσεις (γραφεία, καταστήματα κτλ.).

Για τους παραπάνω λόγους, τέλος, η Κολομβία έχει αποφασίσει να στηρίξει έμπρακτα τον τομέα τυχερών παιχνιδιών, με την κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης κατά της πανδημίας, που περιλαμβάνουν οικονομική ανακούφιση, επαναλειτουργία των επίγειων επιχειρήσεων (πάντα με μέτρα προστασίας) και επέκταση του τομέα online τυχερών παιχνιδιών, μέσω της νομιμοποίησης των live καζίνο και του online bingo.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.