Νέα πρωτοβουλία της κυπριακής ΕΑΣ για την προστασία ανήλικων από τον εθισμό στον τζόγο

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Κύπρου (ΕΑΣ) και ο φιλανθρωπικός οργανισμός Hope For Children ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συνεργασία, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την προστασία παιδιών και εφήβων από τις επιπτώσεις του εθισμού στον τζόγο. Οι δύο φορείς υπέγραψαν ένα μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη νέων δράσεων, για την προστασία και την ενημέρωση παιδιών και εφήβων.

Πολύ σύντομα, η ΕΑΣ και η Hope For Children θα ξεκινήσουν στην πράξη τις δράσεις τους, χτίζοντας ένα δίκτυο ενημέρωσης και επιμόρφωσης και φροντίζοντας για την απαράβατη τήρηση των νόμων που αφορούν στα τυχερά παιχνίδια και τους νέους.

 

Οι κοινές δράσεις των ΕΑΣ και Hope For Children

H κυριότερη από τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν από κοινού οι δύο φορείς είναι η δημιουργία ενός δικτύου δράσεων που θα στοχεύουν στην πρόληψη. Μέσω αυτών, θα διεξαχθεί μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων, ακόμα και στα σχολεία, κατά τα οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την προστασία από κάθε μορφή εξάρτησης, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη στον τζόγο. Ήδη, μάλιστα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει λάβει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Τέλος, θα αναπτυχθεί και μια σειρά (κυρίως ψηφιακών) εργαλείων, στα οποία οι νέοι θα έχουν 24ωρη πρόσβαση, προκειμένου να ζητούν βοήθεια.

Τη νέα πρωτοβουλία, τέλος, σχολίασε και η πρόεδρος της ΕΑΣ, Ιωάννα Φιάκκου, αναφέροντας: “οι ενέργειες και οι στρατηγικές συνέργειες της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων ανταποκρίνονται  στο όραμα του Οργανισμού για την κοινωνία, την ενίσχυση των δεξιοτήτων των παιδιών και των νέων, με απώτερο σκοπό την πρόληψη των παθολογικών συμπεριφορών και αύξηση των προστατευτικών παραγόντων. Μια από αυτές τις συνέργειες αποτελεί και η στρατηγική συνεργασία με το Hope for Children, με στόχο την προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών και την πρόληψη της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η συμμετοχή στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια απαγορεύεται για τα άτομα κάτω των 18 ετών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας και θα υλοποιήσουμε επιτυχώς προγράμματα πρόληψης σε παιδιά και νέους, τα οποία θα συμβάλουν θετικά στην κοινωνία”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.