Διευκρινήσεις για τους κανόνες των στοιχηματικών χορηγιών εξέδωσε η Λιθουανία

Η Λιθουανία έχει προχωρήσει σε μια σειρά περιορισμών, όσον αφορά στις στοιχηματικές διαφημίσεις, αλλά κάποιες ασάφειες στον αρχικό νόμο ανάγκασαν τους αρμόδιους να εκδώσουν μια σειρά διευκρινήσεων, που επικεντρώνονται γύρω από το θέμα των στοιχηματικών χορηγιών. Ο νόμος του 2020 δεν ξεχώριζε αποτελεσματικά όλες τις μορφές στοιχηματικών χορηγιών από τις παραδοσιακές διαφημίσεις και ο νέος νόμος έρχεται να λύσει απορίες και παρεξηγήσεις, ώστε όλες οι συμφωνίες να τηρούν τις απαραίτητες διατάξεις.

Ο νέος νόμος υπερψηφίστηκε πριν μερικές ημέρες και χαρακτηρίζει ως διαφημίσεις μια σειρά από διαφορετικούς τύπους χορηγιών. Οι χορηγίες αυτές, εφόσον θεωρούνται πλέον έμμεσες διαφημίσεις, θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες της διαφημιστικής αγοράς.

 

Οι διευκρινήσεις της Λιθουανίας για τις στοιχηματικές χορηγίες

Ο νέος νόμος της Λιθουανίας επικεντρώνεται στους τύπους των επιτρεπόμενων στοιχηματικών χορηγιών και στους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθεί καθένας από αυτές. Βασικό μέλημα των αρμοδίων ήταν να ξεκαθαρίσουν μέσω του νόμου το ποιες χορηγίες θα πρέπει να συνοδεύονται από προειδοποιητικό μήνυμα (όπως όλες οι στοιχηματικές διαφημίσεις) και ποιες όχι.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι ξεκαθάρισαν ότι οι χορηγίες προς μια ομάδα, προς έναν αθλητή ή προς μια διοργάνωση είναι κλασικές χορηγίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται κάποιο προειδοποιητικό μήνυμα στις φανέλες, στον αθλητικό εξοπλισμό και στις εγκαταστάσεις που φέρουν το λογότυπο μιας στοιχηματικής ιστοσελίδας. Αντίθετα, αν μια χορηγία δεν αφορά σε συγκεκριμένες ομάδες ή διοργανώσεις θα θεωρείται έμμεση διαφήμιση και θα πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό μήνυμα. Το ίδιο θα συμβαίνει και στην περίπτωση που, στο πλαίσιο της χορηγίας, γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στις υπηρεσίες και στα προϊόντα που προσφέρει μια στοιχηματική ιστοσελίδα.

Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, οι αρμόδιοι ξεκαθάρισαν τις ασάφειες του προηγούμενου νόμου, επιτρέποντας έτσι στις νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος να προχωρήσουν στις χορηγικές πρωτοβουλίες τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.