Κενά ασφαλείας εντοπίστηκαν στο στοιχηματικό μονοπώλιο της Φινλανδίας

Η εταιρεία στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών Veikkaus, η οποία διατηρεί το μονοπώλιο στη Φινλανδία, παραδέχθηκε ότι το δίκτυό της έχει κάποια κενά ασφαλείας, στον τομέα της απαγόρευσης της συμμετοχής ανηλίκων στα τυχερά παιχνίδια. Η Veikkaus αναγκάστηκε να παραδεχθεί τα κενά και να δεσμευθεί να τα καλύψει, μετά από συντονισμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες Αρχές σε πλήθος πρακτορείων της σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα αποτελέσματα των ερευνών ήταν ανησυχητικά για την προστασία των ανηλίκων από τις επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών και οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν ήδη ανακοινώσει μια νέα σειρά μέτρων, τα οποία ευελπιστούν ότι θα βελτιώσουν την κατάσταση.

 

Οι έρευνες που αποκάλυψαν τα κενά της Veikkaus

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρμόδιων Αρχών, μια ομάδα αστυνομικών προσποιήθηκε ανήλικους παίχτες που ήθελαν να συμμετάσχουν σε τυχερά παιχνίδια της Veikkaus – κατά κύριο λόγο στα φρουτάκια που βρίσκονται στα πρακτορεία της. Σε πολλές περιπτώσεις, οι “ανήλικοι” δεν δέχθηκαν κανένα έλεγχο και κανέναν περιορισμό και κατάφεραν να παίξουν στα τυχερά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι μόλις το 16% των “ανηλίκων” κλήθηκε να αποδείξει την ηλικία του στα πρακτορεία, ενώ το 40% προκάλεσε υποψίες στους υπεύθυνους των καταστημάτων με φρουτάκια.

Θυμίζουμε ότι στη Φινλανδία επιτρέπεται η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών. Ο έλεγχος βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των ιδιοκτητών των πρακτορείων, αφού ο νέος νόμος που προβλέπει υποχρεωτικό έλεγχο ταυτότητας θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2021.

 

Η απάντηση της Veikkaus

Η Veikkaus παραδέχθηκε επίσημα τα κενά που ανακάλυψαν οι αρμόδιοι στον συγκεκριμένο τομέα και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αυστηρότερους ελέγχους, αλλά και σε τιμωρία των ιδιοκτητών πρακτορείων που δεν καταφέρνουν να εντοπίζουν με επιτυχία ανήλικους πελάτες και να τους απομακρύνουν από τα τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.