Ερώτηση στη Βουλή για τις άδειες online στοιχήματος κατέθεσε η αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση, και πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν μια νέα ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με τις διαδικασίες αδειοδότησης των εταιρειών στοιχήματος που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στην Ελλάδα υπό το νέο καθεστώς. Οι βουλευτές καταγγέλλουν στην ερώτησή τους αδιαφάνεια, αλλά και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Θυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος για το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου στην Ελλάδα και η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) έχει αναλάβει τον έλεγχο των αιτήσεων και την αδειοδότηση όσων εταιρειών πληρούν τις προϋποθέσεις. Η διαδικασία αδειοδότησης δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά οι αρμόδιοι έχουν ήδη ανακοινώσει τις πρώτες εταιρείες που εξασφάλισαν μία από τις άδειες.

 

Η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις άδειες

Το πρώτο θέμα που θίγει η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι οι αδιαφανείς πρακτικές αδειοδότησης, οι οποίες έχουν καταγγελθεί από συγκεκριμένα Μέσα. Σε αυτό το σκέλος της ερώτησης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

"Παρακολουθούμε μια ροή δημοσιευμάτων στον Τύπο και στα διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης που μαρτυρά την καταστρατήγηση των θεσμικών διαδικασιών και των κανόνων και θέτει εν αμφιβόλω, όχι μόνο την επιτυχία των οικονομικών και των ποιοτικών στόχων, αλλά και αυτής της ίδιας της ρυθμιστικής διαδικασίας από την πρώτη στιγμή. Γινόμαστε μάρτυρες προσπάθειας προσέλκυσης ενδιαφερομένων με την σιωπηρή ανοχή σε πρακτικές ορισμένων εταιρειών έναντι άλλων, επιλεκτικής τροποποίησης των κανονισμών με δευτερογενή νομοθεσία, ακόμη και με ερμηνεία της Επιτροπής, φωτογραφικών διευκολύνσεων, παραποίησης πρακτικών συνεδριάσεων, ψευδών δηλώσεων και πιστοποιητικών, που όχι μόνο νοθεύουν τον ανταγωνισμό, αλλά το πιθανότερο θα προκαλέσουν αλλεπάλληλους εσωτερικούς ελέγχους που θα δυσχεράνουν στο μέλλον την λειτουργία της Επιτροπής, αντί να την ενισχύσουν όπως ανακοινώθηκε πρo εξαμήνου".

Παράλληλα, οι βουλευτές καταγγέλλουν και την καθυστέρηση δημοσίευσης του διαγωνισμού για το πληροφοριακό σύστημα real time παρακολούθησης της οικονομικής δραστηριότητας των αδειοδοτημένων εταιρειών. Στο εν λόγω σκέλος της ερώτησης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

"Αναμφισβήτητη είναι η αδικαιολόγητη καθυστέρηση δημοσίευσης του διαγωνισμού για το Πληροφοριακό Σύστημα real time παρακολούθησης της οικονομικής δραστηριότητας των αδειοδοτημένων εταιρειών. Του κεντρικού εργαλείου, δηλαδή, χάρη στο οποίο η ΑΑΔΕ θα περιφρουρήσει τα δημόσια έσοδα από την διαδικασία απόκρυψης και αποφυγής φορολόγησης και το οποίο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας των νόμιμων αδειών 2021, 2022, ακρωτηριάζοντας κυριολεκτικά τον ελεγκτικό μηχανισμό του Δημοσίου και καθιστώντας τον ανήμπορο απέναντι στη συνέχιση πρακτικών φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ".

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.