Νομιμοποιεί το στοίχημα σε αθλητικά γεγονότα το Βιετνάμ

Οι Αρχές του Βιετνάμ αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην απαγόρευση του στοιχήματος (η οποία ισχύει εδώ και δεκαετίες στη χώρα, με κάποιους από τους αυστηρότερους νόμους στην Ασία, αλλά και τον κόσμο) και να νομιμοποιήσουν υπό βασικές προϋποθέσεις τον στοιχηματισμό. Ο νέος νόμος ψηφίστηκε την προηγούμενη Πέμπτη και συνέπεσε με την έναρξη του Μουντιάλ, αλλά δεν αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πριν το 2019.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, θα είναι νόμιμα κάποια είδη στοιχήματος, τα οποία οι παίχτες θα μπορούν να τοποθετούν στη μία και μόνη στοιχηματική εταιρία που θα δραστηριοποιηθεί νόμιμα στη χώρα. Ο νόμος αυτός έρχεται να βάλει τέλος σε μια απαγόρευση δεκαετιών και σκοπό έχει να εξασφαλίσει έσοδα για το κράτος, το οποίο ζημιώνεται σημαντικά από τα δις δολάρια που ξοδεύονται στον παράνομο στοιχηματισμό.

 

Τι προβλέπει ο νέος νόμος περί στοιχήματος;

Σύμφωνα με το νέο νόμο, το στοίχημα θα είναι πλέον νόμιμο. Ωστόσο, οι παίχτες θα μπορούν να στοιχηματίσουν μέσω μίας μόνο εταιρίας, η οποία θα εξασφαλίσει τη μία και μοναδική άδεια για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι παίχτες θα μπορούν να στοιχηματίζουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση ανά τον κόσμο, με μόνη εξαίρεση τις εθνικές διοργανώσεις του Βιετνάμ, αλλά και αυτές στις οποίες συμμετέχουν Βιετναμέζοι αθλητές και ομάδες.

Αρμόδιο για την ρύθμιση και εποπτεία της αγοράς στοιχήματος, τέλος, θα είναι το υπουργείο Οικονομικών.

 

Τι ίσχυε έως τώρα στο Βιετνάμ;

Ήδη από τις εποχές που κυβερνούσε το κομμουνιστικό καθεστώς, το Βιετνάμ είχε απαγορεύσει με αυστηρούς νόμους το στοίχημα. Αν και το καθεστώς άλλαξε, όμως, δε συνέβη το ίδιο και με τους νόμους. Συγκεκριμένα, όλα τα τυχερά παιχνίδια είναι παράνομα στο Βιετνάμ, με τρεις μόνο εξαιρέσεις: το στοίχημα στις ιπποδρομίες, το στοίχημα στις κυνοδρομίες και τις λοταρίες.

Το Βιετνάμ, όμως, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με τον παράνομο τζόγο, ο οποίος υπολογίζεται ότι έχει ετήσιο τζίρο δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα προβλήματα αυτά, μάλιστα, δεν έχουν λυθεί ούτε με τις εξοντωτικές ποινές που αντιμετωπίζουν όσοι συλληφθούν να στοιχηματίζουν παράνομα. Σε κάποιες περιπτώσεις, άλλωστε, και ανάλογα με τα κέρδη τους από τον παράνομο στοιχηματισμό, οι παίχτες αντιμετωπίζουν και ποινές φυλάκισης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.