Αυξήθηκαν κατά 10% τα έσοδα των ΗΠΑ από το gaming

Αύξηση της τάξης του 10% σημείωσαν τα κρατικά έσοδα των ΗΠΑ από τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, μέσα στα τελευταία τρία χρόνια. Μια νέα έρευνα, που δημοσιοποίησε η Oxford Economics, δείχνει ότι η αύξηση στα έσοδα των κρατικών ταμείων ήταν σημαντική την τελευταία τριετία. Και, φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έρευνα δε λαμβάνει υπόψη της τα έσοδα που θα εξασφαλίζουν στο εξής οι Αρχές των Πολιτειών που έχουν νομιμοποιήσει το στοίχημα!

Τα έσοδα των αρμοδίων Αρχών από τα τυχερά παιχνίδια, τέλος, δεν καταλήγουν ακριβώς στα κρατικά ταμεία, αλλά προωθούνται άμεσα σε κοινωνικούς σκοπούς, όπως η ενίσχυση του αθλητισμού και του εκπαιδευτικού συστήματος.

 

Ανοδική πορεία για την αμερικανική αγορά τυχερών παιχνιδιών

Την έρευνα που δημοσιοποίησε η Oxford Economics παρήγγειλε η AGA (American Gaming Association), με σκοπό να αναδείξει την οικονομική συνεισφορά των τυχερών παιχνιδιών στην κοινωνία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, κατά την τριετία 2014-2017, τα κρατικά έσοδα από την αγορά τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκαν κατά 10% και άγγιξαν τα 261 δις δολάρια (224 δις ευρώ). Παράλληλα, η έρευνα δείχνει ότι αυξήθηκαν και οι θέσεις εργασίες στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών κατά 727.000. Το 2017 (πριν καν νομιμοποιηθεί το στοίχημα σε Πολιτείες εκτός της Nevada), οι υπάλληλοι στον συγκεκριμένο τομέα άγγιζαν τα 1,8 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τη Sara Slaine, αντιπρόεδρο δημοσίων σχέσεων της AGA, μάλιστα, τα χρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόσληψη 692.000 δασκάλων! 

Η συγκεκριμένη έρευνα, τέλος, περιλαμβάνει όλα τα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονταν στις έως πρότινος ελάχιστες Πολιτείες των ΗΠΑ που είχαν νομιμοποιήσει τον τζόγο, με μόνη εξαίρεση το αμοιβαίο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονταν εκτός καζίνο. Στις τρεις Πολιτείες (Nevada, New Jersey και Delaware) που απέφεραν σημαντικά έσοδα το 2017, όμως, θα προστεθούν ακόμη περισσότερες το 2018, με το νόμιμο στοίχημα να αναμένεται να απογειώσει ακόμη περισσότερο τα έσοδα των αρμόδιων Αρχών. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.