Τέλος οι πιστωτικές κάρτες στο στοίχημα του Ηνωμένου Βασιλείου

Η UKGC, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να προσανατολίζεται σε απαγόρευση των πιστωτικών καρτών στο στοίχημα και προχώρησε στην πρώτη της νομοθετική ρύθμιση για το 2020. Η νέα ρύθμιση απαγορεύει τη χρήση πιστωτικών καρτών για την κατάθεση χρημάτων σε online στοιχηματικούς λογαριασμούς και δίνει περιθώριο τριών μηνών στις εταιρείες στοιχήματος, προκειμένου να πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Αναλυτικότερα, η απαγόρευση των πιστωτικών καρτών θα τεθεί επίσημα σε ισχύ στις 14 Απριλίου 2020 και οι παίχτες του στοιχήματος δε θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν καταθέσεις με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

 

Οι λόγοι για την απαγόρευση των πιστωτικών καρτών

Οι κίνδυνοι που παρουσιάζει η χρήση πιστωτικών καρτών στο στοίχημα είναι γνωστοί στους περισσότερους παίχτες. Σε αντίθεση με άλλους τρόπους, άλλωστε, όπως η χρεωστική κάρτα ή το τραπεζικό έμβασμα, η πιστωτική κάρτα επιτρέπει στους παίχτες να στοιχηματίσουν χρήματα που δεν έχουν. Οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να φαίνονται απλοί στους συγκρατημένους παίχτες, αλλά όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο κινδυνεύουν να συσσωρεύσουν τεράστια χρέη, χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα.

Για αυτό το λόγο, η συζήτηση για την απαγόρευση χρήσης πιστωτικών καρτών στην αγορά online στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο κρατούσε εδώ και μερικούς μήνες. Τελικά, η UKGC αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση τους, με σκοπό να προστατέψει τους παίχτες, ειδικά όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Η απαγόρευση, μάλιστα, ισχύει για όλα τα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον online και στον επίγειο τομέα. Η μόνη εξαίρεση είναι οι επίγειες λοταρίες. Έτσι, όσοι στοιχηματίζουν online ή σε κάποιο πρακτορείο, παίζουν σε φρουτάκια και άλλα παιχνίδια σε online καζίνο ή δοκιμάζουν την τύχη τους στο bingo ή σε άλλα παιχνίδια θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάποιον εναλλακτικό τρόπο πληρωμών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.