Αμφισβητείται η απόφαση απαγόρευσης στοιχηματισμού σε λοταρίες

Η πρόσφατη απόφαση των Αρχών της Αυστραλίας να απαγορεύσουν οποιονδήποτε στοιχηματισμό στο αποτέλεσμα των λοταριών του εξωτερικού τίθεται υπό αμφισβήτηση, μέσω της ιδιωτικής εταιρείας Lottoland. Η εταιρεία δεν αμφισβητεί απαραίτητα την ορθότητα του νόμου, ο οποίος έχει στόχο την προστασία των καταναλωτών, αλλά τη βιωσιμότητα της κρατικής εταιρείας που διατηρεί το μονοπώλιο στις λοταρίες.

Αναλυτικότερα, η Lottoland αμφισβητεί την οικονομική βιωσιμότητα της Australian Lottery and Newsagents Association (ALNA) και αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα προκαλέσει ένα μεγάλο κενό στην αγορά, στην περίπτωση που σταματήσει να προσφέρει λοταρίες στους Αυστραλούς παίχτες.

 

Ο νόμος περί απαγόρευσης και οι αυστραλιανές λοταρίες

Θυμίζουμε ότι πριν μερικές εβδομάδες, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή τυχερών παιχνιδιών στην Αυστραλία αποφάσισε να απαγορεύσει τις υπηρεσίες στοιχηματισμού στα αποτελέσματα των λοταριών του εξωτερικού που προσφέρουν διάφορες νόμιμες ιστοσελίδες. Η συγκεκριμένη απόφαση, λοιπόν, άφησε μόνο μία επιλογή στους παίχτες: τη συμμετοχή στις λοταρίες της ALNA, η οποία διατηρεί το μονοπώλιο.

Ωστόσο, η Lottoland καταγγέλλει ότι αυτή η απόφαση μπορεί να φέρει το ολοκληρωτικό τέλος των λοταριών στην Αυστραλία. O CEO της εταιρείας, Luke Brill, καταγγέλλει ότι η ALNA βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση και πως δεν είναι εξασφαλισμένη η παροχή υπηρεσιών λοταριών στους Αυστραλούς παίχτες. Σύμφωνα με έγγραφα της αρμόδιας οικονομικής Αρχής που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, μάλιστα, είναι αμφίβολο το αν θα μπορέσει η ALNA να συνεχίσει να λειτουργεί.

O CEO της Lottoland, μάλιστα, καταγγέλλει και σχέδιο μεταφοράς των αποκλειστικών δικαιωμάτων διενέργειας λοταριών από την ALNA στην TabCorp, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου, το οποίο θα δημιουργηθεί με τις ευλογίες του κράτους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.