Σημαντικό περιορισμό στις στοιχηματικές διαφημίσεις προτείνει η Ισπανία

Οι Ισπανοί πολιτικοί έχουν αποφασίσει να περιορίσουν σημαντικά τη μετάδοση στοιχηματικών διαφημίσεων και στον χορό των προτάσεων μπήκε πρόσφατα και το υπουργείο Προστασίας Καταναλωτή, το οποίο πρότεινε την απομόνωση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών στοιχηματικών διαφημίσεων σε ένα προκαθορισμένο τετράωρο εντός της ημέρας.

Η πρόταση του υπουργείου Προστασίας Καταναλωτή λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση και, στην περίπτωση που ενσωματωθεί στο νέο νόμο περί στοιχηματικών διαφημίσεων, τότε θα “εξορίσει” τις σχετικές προωθήσεις στις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Η πρόταση του ισπανικού υπουργείου Προστασίας Καταναλωτή

Το αρμόδιο υπουργείο κατέθεσε την πρότασή του, η οποία προβλέπει πλήρη απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, αφήνει ένα παράθυρο για την ελεύθερη μετάδοση προωθητικών μηνυμάτων για τυχερά παιχνίδια τις πρώτες πρωινές, από τη 1 έως τις 5 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του υπουργείου, η απόφαση πάρθηκε μετά από συναντήσεις με τα συλλογικά όργανα των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος, τη CeJuego (επίγειο) και Jdigital (online). Τέλος, στην περίπτωση που η πρόταση αυτή συμπεριληφθεί στον σχετικό νόμο, ο περιορισμός των στοιχηματικών διαφημίσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο θα είναι το πρώτο βήμα.

Άλλωστε, οι υπεύθυνοι σκοπεύουν να συρρικνώσουν την αγορά στοιχηματικών διαφημίσεων με επιπλέον περιορισμούς, οι οποίοι θα βασίζονται στο μοντέλο των διαφημίσεων για προϊόντα καπνού και αλκοόλ. Θα ακολουθήσουν περιορισμοί στις online διαφημίσεις και σε άλλα μέσα προβολής.

Οι αρμόδιοι επιθυμούν να θέσουν σταδιακά το νέο νόμο σε ισχύ, έως το καλοκαίρι του 2020, ώστε οι διαφημιστικές εταιρείες και τα ισπανικά ΜΜΕ να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Να θυμίσουμε πως η Cejuego εκδήλωσε ανοιχτά τη στήριξή της στην ισπανική κυβέρνηση σε ότι αφορά τους περιορισμούς στις διαφημίσεις. Τέλος να σημειώσουμε πως η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει ανακοινώσει μία σειρά περιορισμών και απαγορεύσεων στο στοίχημα από τις πρώτες ημέρες του 2020.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.