Δήμος Πεντέλης κατά παράνομου στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών

Ο Δήμος Πεντέλης έχει ξεκινήσει τη μάχη κατά του παράνομου στοιχήματος και της διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών χωρίς άδεια και προειδοποιεί τους καταστηματάρχες της δικαιοδοσίας του για ελέγχους που θα ακολουθήσουν, καθώς και για τα σκληρά πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες.

Οι υπηρεσίες του Δήμου (όπως και κάθε άλλου Δήμου), άλλωστε, έχουν τη δικαιοδοσία ελέγχων σε καταστήματα (ειδικά σε χώρους ψυχαγωγικού ή υγειονομικού ενδιαφέροντος), καθώς και την εξουσία να αναστείλουν τη λειτουργία καταστημάτων που παρανομούν με οποιονδήποτε τρόπο. Οι υπεύθυνοι, λοιπόν, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους καταστηματάρχες του Δήμου για τους ελέγχους και τα πρόστιμα.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης

Η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι με το σχετικό επισημαίνεται ότι σε διάφορους κατ΄ επίφαση, ψυχαγωγικού  ή υγειονομικού ενδιαφέροντος χώρους (internet café κλπ) όπου έχουν εγκατασταθεί παιγνιομηχανήματα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές το λογισμικό των οποίων έχει τροποποιηθεί από ειδικούς για την περίπτωση τεχνικούς, απαντάται το φαινόμενο του παράνομου στοιχηματισμού και της διοργάνωσης και διεξαγωγής τυχερών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα ή μέσω διαδικτύου, χωρίς την απαιτούμενη προς τούτο άδεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σοβαρή οικονομική αιμορραγία για τα έσοδα του κράτους από την απώλεια φόρων, το ποσό των οποίων σε ετήσια βάση προσεγγίζει το 1.500.000.000€.

Σε περίπτωση διαπίστωσης σχετικής παράβασης από τις αρμόδιες αρχές θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινικές και κυρίως οι διοικητικές κυρώσεις (σφράγιση καταστήματος, αφαίρεση άδειας λειτουργίας, επιβολή προστίμου). Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας”.

Πριν δύο μήνες ο Άρειος Πάγος ζήτησε από τις Εισαγγελίες να ορίσουν από έναν αρμόδιο, ο οποιος θα συνεργάζεται στενά με την Ελληνική Αστυνομία ώστε να αντιμετωπίσουν τον παράνομο στοιχηματισμό.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.