Αυστηρούς ελέγχους στα συστήματα των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων ζητά η Ολλανδία

Η Ολλανδία ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου και οι φορείς της αγοράς βρίσκονται αυτή την εποχή σε μια μεταβατική περίοδο, η οποία περιλαμβάνει την ανακοίνωση προϋποθέσεων για όσες στοιχηματικές επιθυμούν να αιτηθούν μία άδεια νόμιμης λειτουργίας και να ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται στην ολλανδική αγορά.

Το έργο της επιλογής και της ανακοίνωσης των προϋποθέσεων έχει αναλάβει η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, η KSA, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα σειρά μέτρων για όσες στοιχηματικές θέλουν να διεκδικήσουν μία άδεια. Τα νέα αυτά μέτρα αναγκάζουν τις ενδιαφερόμενες ιστοσελίδες να συνεργαστούν με έναν ανεξάρτητο φορέα ελέγχων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία των ηλεκτρονικών τους συστημάτων.

 

Οι νέες προϋποθέσεις αδειοδότησης που ανακοίνωσε η KSA

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση της KSA, όλες οι ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για μια άδεια online στοιχήματος θα πρέπει να διαθέτουν ένα έγγραφο πιστοποίησης ελέγχου των ηλεκτρονικών συστημάτων τους. Για να αποκτήσουν αυτό το έγγραφο, θα πρέπει να απευθυνθούν σε έναν ανεξάρτητο φορέα ελέγχων, ο οποίος να είναι πιστοποιημένος σε τουλάχιστον δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι μέλος της International Laboratory Accreditation Forum (ILAC) ή της International Accreditation Forum (IAF).

Ο εν λόγω φορέας, επίσης, θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια σειρά ελέγχων στα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα των στοιχηματικών ιστοσελίδων και των online καζίνο. Για παράδειγμα, στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να ελέγξουν ότι όλα τα παιχνίδια που διεξάγονται από την RNG είναι αξιόπιστα και λειτουργούν με δικαιοσύνη. Παράλληλα, θα πρέπει να διαχωρίσουν τα παιχνίδια που έχουν νομιμοποιηθεί στην Ολλανδία από αυτά που δε θα επιτρέπεται να διεξαχθούν στην αγορά της χώρας.

Τέλος, ο έλεγχος που θα πραγματοποιηθεί στις ιστοσελίδες που επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια νόμιμης λειτουργίας στην Ολλανδία θα πρέπει να επιβεβαιώνει ότι τα ηλεκτρονικά τους συστήματα θα είναι συνδεδεμένα στην εθνική βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται για τον αποκλεισμό παιχτών από τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και ότι το αισθητικό κομμάτι της ιστοσελίδας τηρεί τους νόμους (όπως για παράδειγμα εκείνον που ορίζει ότι καμία ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών δε θα πρέπει να απευθύνεται σε ανήλικους).

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.