Ξεκίνησε και επίσημα τα καθήκοντά της η νέα ρυθμιστική Αρχή της Γαλλίας

Η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας μπήκε και επίσημα σε μια νέα εποχή, αφού ξεκίνησε τα καθήκοντά της η νέα ρυθμιστική Αρχή, η οποία θα αντικαταστήσει την ARJEL (lAutorité nationale de régulation des jeux en ligne). H νέα ρυθμιστική Αρχή ονομάζεται ANJ (l’Autorité Nationale des Jeux) και θα αναλάβει τη ρύθμιση του συντριπτικού ποσοστού της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Μεταξύ άλλων, η ANJ θα αναλάβει τη ρύθμιση και την εποπτεία της λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στον επίγειο και online τομέα, καθώς και της διαφημιστικής προβολής των εταιρειών που προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

 

Τα καθήκοντα της νέας ρυθμιστικής Αρχής

Η ANJ δημιουργήθηκε με απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης πριν μερικούς μήνες και πλέον ηγείται της ρύθμισης και εποπτείας της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας. Άλλωστε, είναι υπεύθυνη για την εποπτεία όλων των τυχερών παιχνιδιών που προσφέρουν οι La Française des Jeux και PMU, στον επίγειο και online τομέα, των 228 γαλλικών ιπποδρομίων και των 202 καζίνο. Ωστόσο, από τη δικαιοδοσία της θα εξαιρούνται πτυχές της αγοράς όπως η καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Από την άλλη, η ANJ θα έχει δικαιοδοσία στη διαφημιστική αγορά, όταν εμπλέκονται εταιρείες τυχερών παιχνιδιών. Η ANJ θα μπορεί να διατάξει τις στοιχηματικές εταιρείες ή τις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών να αποσύρουν διαφημίσεις που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Τέλος, η ΑΝJ έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία μιας πρότασης νομοθετικού πλαισίου, η οποία αφορά στην καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο, αλλά και στην προστασία των ανηλίκων.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.