Σκληραίνει η στάση της ιταλικής κυβέρνησης απέναντι στο στοίχημα

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας δεν είναι τόσο θετικά προσκείμενη στον στοιχηματισμό όπως η προηγούμενη και αυτό είναι εμφανές από τα σχέδιά τους να προχωρήσουν σε σημαντικούς περιορισμούς στην αγορά της χώρας. Ήδη, οι αρμόδιοι έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε αρκετούς περιορισμούς, αρχικά στον τομέα της προβολής και της διαφήμισης.

Ήδη, μάλιστα, ανακοινώθηκε ένα νέο διάταγμα του πρωθυπουργού, το οποίο απαγορεύει τις στοιχηματικές διαφημίσεις, μειώνοντας σημαντικά τις ευκαιρίες προβολής που έχουν στη διάθεσή τους οι εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ιταλία.

 

Σημαντικοί περιορισμοί στη λειτουργία της στοιχηματικής αγοράς

Το νέο διάταγμα που απαγορεύει τις στοιχηματικές διαφημίσεις είναι το πρώτο, αλλά όχι και το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα περιορισμών που σκοπεύουν να επιβάλλουν οι ιταλικές Αρχές. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων, θα ακολουθήσουν περιορισμοί σε κάθε μορφή τυχερών παιχνιδιών που επιτρέπουν επαναλαμβανόμενα πονταρίσματα, αλλά και όσον αφορά στις στοιχηματικές χορηγίες. Πρόθεση των Αρχών, μάλιστα, είναι να απαγορεύσουν πλήρως τις στοιχηματικές χορηγίες στον ιταλικό αθλητισμό.

Βέβαια, παρά τους επερχόμενους περιορισμούς, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας διαβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να απαγορέψει στο μέλλον τον στοιχηματισμό ή άλλα τυχερά παιχνίδια. Άλλωστε, η αγορά της χώρας αναμένεται σύντομα να επεκταθεί σημαντικά, καθώς περισσότερες από 80 εταιρείες στοιχήματος εξασφάλισαν τον προηγούμενο Απρίλιο την απαραίτητη άδεια νόμιμης δραστηριότητας.

Η επέκταση αυτή της στοιχηματικής αγοράς είναι που θορύβησε τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας, η οποία διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, προκειμένου να προστατέψει τους πολίτες από τους κινδύνους που κρύβει ο εθισμός στον τζόγο. Για αυτό το λόγο, οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν τη σειρά περιοριστικών μέτρων που θα ισχύσει σταδιακά (με την διαφημιστική απαγόρευση να τίθεται πρώτη σε ισχύ) και που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην επέκταση των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη