Τηλεοπτικές μεταδόσεις χωρίς στοιχηματικές διαφημίσεις ζητούν ιρλανδικοί αθλητικοί φορείς

Δύο από τους μεγαλύτερους αθλητικούς φορείς της Ιρλανδίας, οι GAA (Gaelic Athletics Association) και GPA (Gaelic Players Association), ζητούν από τους αρμόδιους να απαγορεύσουν τις στοιχηματικές διαφημίσεις κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων σε όλο το φάσμα των ιρλανδικών αθλημάτων. Οι δύο φορείς είναι γνωστοί για την αντίθεσή τους στις σχέσεις του στοιχηματισμού με τον αθλητισμό και επιθυμούν να “καθαρίσουν” τα αθλήματα από την παρουσία του στοιχήματος.

Άλλωστε, οι GAA και GPA έχουν αποφασίσει εδώ και έναν χρόνο περίπου να προωθήσουν την απαγόρευση κάθε είδους στοιχηματικής διαφήμισης στις ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις του γαελικού ποδοσφαίρου και του hurling, σε συνεννόηση με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν τα αντίστοιχα δικαιώματα. Επιπλέον, έχουν αποφασίσει και την απαγόρευση κάθε είδους στοιχηματικής χορηγίας στα αθλήματά τους. Πλέον, οι υπεύθυνοι των δύο φορέων θέλουν να επεκτείνουν τη συγκεκριμένη απαγόρευση, ζητώντας ένα νόμο που να ισχύει στο σύνολο της χώρας.

 

Οι εκκλήσεις των GAA και GPA για την απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων

Οι δύο φορείς ζητούν την απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων σε ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις σε εθνικό επίπεδο και έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους αρμόδιους, προκειμένου να προωθήσουν την πρόταση τους. Παράλληλα, έχουν επικοινωνήσει και με άλλους αθλητικούς φορείς (σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο) και τους έχουν ζητήσει να σταθούν στο πλευρό τους.

Παράλληλα, οι GAA και GPA αναφέρονται και στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ιρλανδική αγορά στοιχήματος: την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου και εθνικού νομικού πλαισίου ρύθμισης, το οποίο θα φέρει μια σειρά από περιορισμούς και θα μειώσει τη διείσδυση του στοιχήματος στην ιρλανδική κοινωνία, αλλά και τους ρυθμούς αύξησης των ατόμων που, μην έχοντας αποτελεσματική κρατική προστασία, αναπτύσσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, πάντως, έχει προγραμματίσει μια σειρά από αξιολογήσεις μέσα στο 2021, οι οποίες θα αφορούν στην αγορά στοιχήματος γενικότερα, αλλά και συγκεκριμένα στον τομέα των στοιχηματικών διαφημίσεων.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.