Ελλείψεις στην πληροφόρηση για τον εθισμό στον τζόγο εντόπισαν οι σουηδικές Αρχές

Η Spelinspektionen, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας, ζήτησε από τις νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών να βελτιώσουν τον τομέα της πληροφόρησης για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο, αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισης σχετικών προβλημάτων. Πρόσφατη έρευνα των αρμοδίων έδειξε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετές ελλείψεις, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της Spelinspektionen.

Συγκεκριμένα, η Spelinspektionen υπενθυμίζει στις νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών ότι είναι υποχρεωμένες να παρέχουν πληροφορίες για τους κινδύνους του εθισμού στον τζόγο, για τους τρόπους που έχουν στη διάθεσή τους για να τους αντιμετωπίσουν, αλλά και για το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού που λειτουργεί στη χώρα.

 

Οι υπενθυμίσεις της Spelinspektionen στις ιστοσελίδες της Σουηδίας

Η Spelinspektionen είχε πραγματοποιήσει μια έρευνα το περασμένο φθινόπωρο και από τη συγκεκριμένη είχαν προκύψει δύο συμπεράσματα: πρώτον, ότι η κατάσταση στον τομέα της ενημέρωσης και της πρόληψης έχει βελτιωθεί και δεύτερον, ότι μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα, προκειμένου ολόκληρη η αγορά να λειτουργεί αρμονικά, με σκοπό την προστασία των παιχτών. Η Spelinspektionen είχε ζητήσει και τότε από τις νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών να ενισχύσουν τις δράσεις τους στον τομέα της προστασίας από τον εθισμό στον τζόγο και τώρα επανέρχεται για να βάλει σε τάξη όσους εξακολουθούν να αμελούν τις υποχρεώσεις τους.

Οι αρμόδιοι ζητούν για μια ακόμα φορά από τις νόμιμες ιστοσελίδες να αναφέρουν διεξοδικά τους κινδύνους που κρύβει η συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια, αλλά και τους τρόπους που μπορούν να παίζουν υπεύθυνα. Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι η παράθεση links προς οργανισμούς αντιμετώπισης του εθισμού στον τζόγο, αλλά και προς το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού Spelpaus, είναι υποχρεωτική.

Ειδικά το τελευταίο αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των σουηδικών Αρχών. Οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο εγγράφονται σε μια ψηφιακή βάση δεδομένων, η οποία είναι προσβάσιμη σε όλες τις ιστοσελίδες online τυχερών παιχνιδιών. Από τη στιγμή που κάποιος παίχτης δηλώνει συμμετοχή στο Spelpaus, οι ιστοσελίδες είναι υποχρεωμένες να τον αποκλείσουν από κάθε είδους υπηρεσία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.