Εξηγήσεις για τα σχέδια της Ιταλίας ζητά η EGBA

Πριν δύο χρόνια περίπου, η ιταλική κυβέρνηση είχε προτείνει μια σειρά νέων μέτρων για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, τα οποία περιλάμβαναν μεταξύ άλλων τη μείωση των διαθέσιμων αδειών νόμιμης λειτουργίας και την αύξηση του κόστους τους. Τα σχέδια εκείνα, για τον προϋπολογισμό του 2020, ναυάγησαν, αλλά φαίνεται πως οι αρμόδιοι τα εξετάζουν ξανά, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των φορέων της αγοράς, εντός και εκτός της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης προκάλεσαν την παρέμβαση της EGBA, η οποία ζητά από τους αρμόδιους να καταθέσουν τυχόν προτάσεις τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συμφωνούν με τους ευρωπαϊκούς νόμους περί ελεύθερου εμπορίου. Όπως είναι φυσικό, η EGBA θεωρεί πως δε συμφωνούν και πως δε μπορούν να εφαρμοστούν.

 

Τα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης που προκαλούν αντιδράσεις

Η ιταλική κυβέρνηση επιθυμεί να μειώσει σημαντικά την παρουσία των ιστοσελίδων στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών στην αγορά και για αυτό η τότε κυβέρνηση είχε προτείνει μια σειρά μέτρων που θα προκαλούσαν την άμεση και έμμεση συρρίκνωσή της.

Συγκεκριμένα, είχε προτείνει τη μείωση των διαθέσιμων αδειών σε 40 (κατά τα 2/3 σε σχέση με τον σημερινό αριθμό αδειών) και την αλλαγή της διαδικασίας αδειοδότησης σε ένα είδος πλειστηριασμού. Έπειτα, αποφασίστηκε η αύξηση του κόστους των αδειών στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν δεκαπλάσιο από το ισχύον!

Τα αρχικά σχέδια της τότε κυβέρνησης έμειναν τελικά στο συρτάρι, αλλά φαίνεται πως επανήλθαν, προκαλώντας για μια ακόμα φορά έντονες αντιδράσεις. Στην πρώτη γραμμή των αντιδράσεων βρίσκεται η EGBA (European Gaming & Betting Association), το εμπορικό συλλογικό όργανο των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών της Ευρώπης, η οποία καταγγέλλει ότι τα σχέδια της Ιταλίας αντιτίθενται στους ευρωπαϊκούς νόμους περί ελεύθερου εμπορίου. Η EGBA, μάλιστα, καλεί την κυβέρνηση να καταθέσει τις προτάσεις της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι θα απορριφθούν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.