Τεράστια κέρδη θα αποφέρει το νόμιμο στοίχημα στα αμερικανικά αθλήματα

Τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η AGA (American Gaming Association) προβλέπουν ότι τα κέρδη που θα εξασφαλίσουν χάρη στο νόμιμο στοίχημα οι τέσσερις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις των ΗΠΑ θα αγγίζουν τα μερικά δις δολάρια. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, υπολογίζεται ότι το NBA στο μπάσκετ, το NHL στο χόκεϊ, το NFL στο αμερικανικό ποδόσφαιρο και το MLB στο μπέιζμπολ θα μπορέσουν να διεκδικήσουν επιπλέον κέρδη συνολικού ύψους 4,2 δις δολαρίων!

Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση για τις τέσσερις διοργανώτριες Αρχές είναι να αγκαλιάσουν το νόμιμο στοίχημα και να προχωρήσουν σε συνεργασίες που θα αποφέρουν βελτιωμένες υπηρεσίες στις στοιχηματικές εταιρείες και άφθονα κέρδη στις ίδιες.

 

Κέρδεη 4,2 δις δολαρίων προβλέπει η AGA

Η AGA παρήγγειλε μια νέα έρευνα από τη Nielsen Sports, η οποία υπολόγισε τα πιθανά κέρδη για τις τέσσερις διοργανώτριες Αρχές, αν ανοίξουν το δρόμο για συνεργασία με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, λοιπόν, τα συνολικά κέρδη των NBA, MLB, NHL και NFL μπορούν να φτάσουν τα 4,2 δις ευρώ.

Η AGA έχει ανακοινώσει και στο παρελθόν παρόμοιες προβλέψεις, που αφορούσαν στα κέρδη που θα μπορούσε να εξασφαλίσει το χόκεϊ επί πάγου και το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, το NHL μπορεί να αυξήσει τα έσοδά του κατά 200 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ενώ το εξαιρετικά δημοφιλές NFL κατά 2,3 δις δολάρια το χρόνο.

Οι νέες προβλέψεις αφορούν σε μπάσκετ και μπέιζμπολ. Αναλυτικότερα, προβλέπεται ότι τα έσοδα του NBA μπορούν να αυξηθούν κατά 585 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ενώ τα έσοδα του MLB κατά 1,1 δις δολάρια το χρόνο.

Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, είναι οι τέσσερις διοργανώτριες Αρχές να συνεργαστούν με τις εταιρείες του στοιχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, τα αυξημένα κέρδη θα έρθουν μέσω των χορηγιών και άλλων εμπορικών συμφωνιών, καθώς και μέσω της χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων. Όλες οι στοιχηματικές εταιρείες, άλλωστε, θα χρησιμοποιήσουν δεδομένα, αποτελέσματα και στατιστικά από τα πρωταθλήματα των τεσσάρων αθλημάτων, ενώ θα μπορούν να “δανειστούν” (με το αζημίωτο, φυσικά) και εικόνες ή στιγμιότυπα από τους αγώνες.

Δείτε επίσης την έρευνα της Oxford Economics υπό την παραγγελία της AGA για τα κρατικά έσοδα από την αγορά τυχερών παιχνιδιών την τριετία 2014-2017.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.