Πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων στην εταιρία στοιχημάτων Paddy Power BetFair

Η εταιρία στοιχημάτων Paddy Power BetFair καλείται να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό, εξαιτίας του προστίμου που δέχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η UKGC (UK Gambling Commission) έκρινε ότι η στοιχηματική εταιρία απέτυχε να προστατέψει μέλη της με προβλήματα εθισμού στον τζόγο, ενώ παράλληλα επέτρεψε εν αγνοία της και παράνομες πρακτικές, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το συγκεκριμένο πρόστιμο, μάλιστα, είναι το τέταρτο άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ που έχει επιβάλλει φέτος η UKGC για παρόμοιους λόγους. Έχουν προηγηθεί τα πρόστιμα σε William Hill (7 εκατομμύρια ευρώ), σε 32Red (2,2 εκατομμύρια ευρώ) και σε SkyBet (1,1 εκατομμύρια ευρώ).

 

Οι λόγοι τιμωρίας της Paddy Power BetFair

Σύμφωνα με την αναφορά της UKGC, η Paddy Power BetFair απέτυχε στο να προστατέψει τα μέλη της που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού, αλλά και να εμποδίσει τον στοιχηματισμό κλεμμένων χρημάτων. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι της εταιρίας στοιχημάτων απέτυχαν στο να επικοινωνήσουν και να προστατέψουν παίχτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους πελάτες της στοιχημάτιζαν χρήματα από παράνομες δραστηριότητες, με σκοπό να τα ξεπλύνουν. Ειδικά η κατηγορία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αφορά σε παίχτες που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του online ανταλλακτηρίου της BetFair.

H Paddy Power BetFair δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των κατηγοριών της UKGC και πως ήδη έχει καταφέρει σημαντική πρόοδο στον τομέα ελέγχου των μελών της. Άλλωστε, οι υποθέσεις που την αναγκάζουν να πληρώσει πρόστιμο αφορούν σε στοιχήματα που τοποθετήθηκαν το 2016.

Τέλος να σας θυμίσουμε πως τον Ιούνιο πως η UKGC είχε αποκαλύψει πως το συνολικό ποσό των προστίμων που επέβαλε ξεπερνούσαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.