Νόμιμο το στοίχημα και στην Πολιτεία της Montana

H Montana έγινε η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε επίσημα το στοίχημα μέσα στο 2019, αφού ο σχετικός νόμος υπερψηφίστηκε αρχικά από τη Γερουσία και έπειτα υπογράφτηκε από τον Κυβερνήτη. Ο νέος νόμος νομιμοποιεί μεν το στοίχημα, αλλά δίνει το μονοπώλιο σε μια δημόσια υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δε θα έχουν τη δυνατότητα δραστηριοποίησης στην Πολιτεία, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ που έχουν ήδη νομιμοποιήσει το στοίχημα.

Ενώ, μάλιστα, υπήρχε και δεύτερο νομοσχέδιο που απελευθέρωνε πλήρως την αγορά στοιχήματος, ο Κυβερνήτης της Montana άσκησε βέτο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η πρώτη μονοπωλιακή αγορά στοιχήματος στις ΗΠΑ.

 

Τι προβλέπει ο νέος νόμος στη Montana;

Το νομοσχέδιο 725, που πλέον αποτελεί νόμο στην Πολιτεία της Montana, νομιμοποιεί το στοίχημα εντός των ορίων της, αλλά δίνει το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής του στην κρατική Montana Lottery. Η εν λόγω εταιρεία θα συνεργαστεί με ένα δίκτυο πρακτορείων, όπου θα προσφέρονται οι υπηρεσίες στοιχηματισμού και οι παίχτες θα μπορούν να στοιχηματίζουν αποκλειστικά μέσω αυτών, επίγεια ή online. Ο νόμος, πάντως, δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί η αγορά και ποια θα είναι η φορολογία.

Από την άλλη, το νομοσχέδιο που προέβλεπε τη διεξαγωγή στοιχήματος και από ιδιωτικές εταιρείες, αλλά τελικά δεν υπογράφτηκε, ήταν πιο λεπτομερές. Σύμφωνα με αυτό, το στοίχημα θα μπορούσε να διεξαχθεί μόνο σε αδειοδοτημένες επιχειρήσεις, οι οποίες θα πλήρωναν 1.000 δολάρια για την άδεια, φόρους κάθε τρίμηνο και ένα πάγιο ποσό 100 δολαρίων για κάθε πάγκο στοιχήματος που θα διατηρούσαν.

Μπορεί, πάντως, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να μην υπογράφτηκε από τον Κυβερνήτη της Montana, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει απορριφθεί. Μπορεί να επιστρέψει στη Γερουσία και να βελτιωθεί, προκειμένου να ξαναψηφιστεί στο μέλλον, όπως θα συμβεί και με το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί το αμοιβαίο στοίχημα και έχει προγραμματιστεί για μελλοντική συνεδρίαση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.