Ακύρωση της αύξησης των ιρλανδικών φόρων ζητά η Paddy Power BetFair

Οι αρμόδιες Αρχές στην Ιρλανδία δε διπλασίασαν τελικά τον φόρο των στοιχηματικών εταιρειών (από το 1% στο 2%) στις αρχές του 2019, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, αλλά μέλη της κυβέρνησης τονίζουν ότι τα σχέδιά τους δεν έχουν ακυρωθεί, απλά έχουν αναβληθεί. Όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις των εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ιρλανδία είναι πολλές, αλλά μεγαλύτερη βαρύτητα έχουν οι αντιδράσεις από εταιρείες όπως η Paddy Power BetFair, η οποία εδρεύει στη χώρα.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, μάλιστα, η Paddy Power BetFair χρησιμοποιεί τα μεγάλα της όπλα. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας, περιλαμβάνονται αποσπάσματα μιας επιστολής που έστειλε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ της στοιχηματικής εταιρείας, Gary McGann, στον υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας, Paschal Donohue.

 

H επιστολή της Paddy Power BetFair στον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών

Σύμφωνα με τους Sunday Times, ο Gary McGann τονίζει στον υπουργό ότι η αύξηση του φόρου από το 1% στο 2% θα επηρεάσει αρνητικά την αγορά στοιχήματος της Ιρλανδίας, και μάλιστα σε δυσανάλογο βαθμό, σε σχέση με τα νέα έσοδα που θα φέρει στο Δημόσιο. Επιπλέον, αναφέρει ότι η χρονική συγκυρία είναι ακατάλληλη για μια τέτοια αύξηση, δεδομένου και ότι η ιρλανδική κυβέρνηση στοχεύει στην προσέλκυση νέων επενδύσεων από το εξωτερικό. Τέλος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας στοιχήματος, ο διπλασιασμός του φόρου θα ισούται με φορολόγηση άνω της τάξης του 26% επί των καθαρών κερδών, γεγονός που θα φέρει τις εταιρείες στοιχήματος της Ιρλανδίας σε δύσκολη θέση, αφού θα έχουν να αντιμετωπίσουν φόρους μεγαλύτερους του μέσου όρου της Ευρώπης.

Η επιστολή του McGann κλείνει με την αίτηση για μια άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών. Ωστόσο, το υπουργείο έχει επιβεβαιώσει ότι προς το παρόν δεν έχει πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.