Απαγόρευση των πιστωτικών καρτών στο στοίχημα ζητούν και στην Ισπανία

Η Ένωση Καταναλωτών της Ισπανίας (FACUA) ζήτησε επίσημα από τον υπουργό Εμπορίου, Alberto Garzon, να προχωρήσει σε απαγόρευση χρήσης των πιστωτικών καρτών στο στοίχημα και στα τυχερά παιχνίδια, όπως συνέβη πριν μερικές ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η FACUA ζητά να σταματήσει να επιτρέπεται η χρήση πιστωτικής κάρτας, προκειμένου να τροφοδοτούνται λογαριασμοί στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, γιατί η συγκεκριμένη μέθοδος κρύβει πολλούς κινδύνους, ειδικά για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Ο αρμόδιος υπουργός, πάντως, δεν έχει ακόμη σχολιάσει τη συγκεκριμένη πρόταση. Ωστόσο, η κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας είναι αρκετά πρόθυμη στο να εισάγει επιπλέον περιορισμούς στην αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών στη χώρα, όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν.

 

Νέος περιορισμός για την αγορά στοιχήματος της Ισπανίας;

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά νέων περιορισμών στο στοίχημα και στα τυχερά παιχνίδια, οι οποίοι περιορίζουν μεταξύ άλλων σημαντικά τις διαφημίσεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των αρμοδίων, τα τυχερά παιχνίδια θα αντιμετωπίζονται πλέον όπως το αλκοόλ και τα προϊόντα καπνού, γεγονός που σημαίνει πως η διαφημιστική διείσδυση των εταιρειών στοιχήματος θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό.

Σε αυτούς τους περιορισμούς έρχεται να προστεθεί και η πρόταση της FACUA. Οι υπεύθυνοι της Ένωσης Καταναλωτών χαιρετίζουν τους περιορισμούς που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, αλλά τονίζουν ότι είναι απαραίτητα κι άλλα μέτρα, προκειμένου να προστατεύονται αποτελεσματικά οι παίχτες. Ανάμεσα σε αυτά μέτρα, καταλήγουν, θα πρέπει να είναι και η απαγόρευση χρήσης πιστωτικών καρτών.

Άλλωστε, οι πιστωτικές κάρτες μπορούν να προκαλέσουν τους παίχτες να ξοδέψουν (και να χάσουν) χρήματα που δεν έχουν. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις παιχτών με προβλήματα εθισμού στον τζόγο, η χρήση πιστωτικής κάρτας μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι πρόσφατα το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε την απαγόρευση χρήσης πιστωτικών καρτών στα τυχερά παιχνίδια. Η απαγόρευση θα τεθεί σε επίσημη ισχύ στις 14 Απριλίου του 2020.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.